Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Центр держекспертизи Санкт-Петербурга готовий розглянути перший BIM-проект.

Центр держекспертизи Санкт-Петербурга готовий розглянути перший BIM-проект

Центр держекспертизи Санкт-Петербурга починає приймати проекти, до складу яких, крім стандартного пакету проектної документації, входить комплексна інформаційна модель об'єкта.

Для впровадження нової технології фахівці петербурзької держекспертизи пройшли навчання за програмою «BIM-технологій для експертної діяльності». Експерти вивчили новий підхід до проектування - від розрізнених креслень і розділів проектної документації до єдиної моделі, а також оцінили ефективність роботи з BIM-моделлю. При такому методі вже на ранній стадії видно проблеми, які можуть виникнути під час зведення та експлуатації будівлі.

«Використання BIM-технологій дозволить фахівцям Центру підвищити оперативність занурення в проект за рахунок наочності BIM моделі об'єкта, візуально оцінювати взаємозв'язок об'ємно-планувальних, інженерних та інших суміжних рішень і розділів проектної документації, що дозволить отримати додаткові проекції та види, що не представлені у проектній документації та іншої додаткової інформації без додаткових зауважень з-за її відсутності, дозволить виявляти і вирішувати проблеми на моделі до того, як вони виникнуть в реальному житті, підвищить оперативність взаємодії учасників процесу проходження експертизи», - зазначає директор СПб ГАУ «ЦГЭ» Владислав Єрьомін.

Нагадаємо, Мінбуд Росії приступив до впровадження BIM-технологій в галузі цивільного і промислового будівництва. Вже затверджено план поетапної роботи. До листопада планується провести експертизу «пілотних проектів» з метою встановлення вимог, необхідних для застосування технологій BIM. До кінця 2015 року Мінбуд підготує і направить на затвердження в уряд перелік нормативних актів, освітніх стандартів, які підлягають зміні та розробці.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт