Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Siemens PLM Software і Уральський Федеральний Університет мають намір співпрацювати в галузі інженерної освіти.

Siemens PLM Software і Уральський Федеральний Університет мають намір співпрацювати в галузі інженерної освіти

Єкатеринбург, 8 липня 2015 р. – Сьогодні на VI Міжнародній промисловій виставці «Іннопром-2015» компанія Siemens PLM Software уклала угоду про співпрацю з ФГАОУ ВПО «Уральський федеральний університет імені першого Президента Росії Б.Н. Єльцина». Угода передбачає об'єднання зусиль сторін для реалізації спільних заходів у сфері розвитку освітнього, проектного та ділового співробітництва у галузі інженерної освіти та інжинірингу.

«З-за стрімкого розвитку технологій невідповідність потреб промисловості в інженерах і рівень підготовки молодих фахівців, які випускаються вищими навчальними закладами, стає критичним, – зазначає Віктор Беспалов, віце-президент, генеральний директор Siemens PLM Software в Росії та СНД. – Співробітництво «Сіменс» і Уральського Федерального Університету спрямоване на усунення цього розриву. Ми маємо намір активно діяти для поліпшення ситуації, щоб студенти могли залучатися у процес розробки нових виробів з використанням найсучасніших засобів PLM».

«Сучасна підготовка інженерів заснована на ідеології життєвого циклу з застосуванням усього спектру PLM продуктів. Співпрацю з компанією «Сіменс» дозволить нам актуалізувати освітні програми та проектно-конструкторські роботи, узгоджено взаємодіяти з підприємствами по просуванню нових технологій і сучасних технічних рішень», - говорить Віктор Кокшаров, ректор Уральського Федерального Університету.

У рамках співробітництва сторони планують проведення спільних заходів по формуванню привабливого іміджу інженерних професій, а також створення інформаційно-освітнього середовища підготовки інженерів, заснованої на концепції повного життєвого циклу виробу, що дозволяє інтегрувати і ефективно застосовувати рішення Siemens PLM Software в освітньому процесі та науково-практичної діяльності УрФУ. Угода також передбачає можливості по розробці і реалізації спільних програм підвищення кваліфікації інженерних кадрів, що включають освітні модулі по розробці і реалізації інженерних програм на базі програмного забезпечення «Сіменс».

Siemens PLM Software реалізує по всьому світу академічну програму GO PLM, яка спрямована на розширення використання в навчальному процесі сучасних інноваційних технологій для проектування та управління життєвим циклом виробу і на допомогу вузам зменшити розрив між навчальною програмою та вимогами сучасного виробництва. Учасники програми мають широкі можливості для інтеграції в міжнародну спільноту користувачів технологій «Сіменс» для взаємодії з іншими навчальними закладами, обміну навчальними програмами, найкращими практиками у сфері викладання інженерних дисциплін, навчання роботі з CAD/CAM/CAE та PDM системами.

Участь у програмі відкриває широкі можливості для навчальних закладів по взаємодії з міжнародними товариствами, з якими компанія Siemens PLM Software розвиває партнерські відносини. Наприклад, партнерство «Сіменс» з товариством PACE (Partners for the Advancement of Collaborative Engineering Education) надає студентам можливість взяти участь в реалізації міжнародних проектів промислових компаній і їм отримати реальний досвід роботи, що сприяє інженерної кар'єрі по закінченню вузу. PACE просуває інтегрований параметричний підхід, що зачіпає всі аспекти життєвого циклу виробу: від його моделювання, виробництва, маркетингу, дистрибуції, технічного обслуговування, аж до переробки і утилізації.

Наші контакти у соціальних мережах: https://twitter.com/Siemens_Russia https://www.facebook.com/SiemensRussia

Контактна інформація:
ТОВ «Сіменс», прес-офіс
Христина Невська, телефон: 7 (495) 737 1625
E-mail: Kristina.Nevskaya@siemens.com

«Сіменс АГ» (Берлін і Мюнхен) – провідний світовий технологічний концерн, який протягом понад 165 років втілює собою найвищий рівень інжинірингу, інновацій, якості, надійності і проявляє глобальний підхід до бізнесу. Компанія веде свою діяльність в більш ніж 200 країнах і спеціалізується в таких областях, як електрифікація, автоматизація та дигіталізація. «Сіменс» – один з найбільших в світі постачальників енергоефективних і ресурсозберігаючих технологій. Підприємство займає лідируючі позиції в сфері будівництва морських вітряних електростанцій, є одним з провідних виробників парогазових установок для ефективного виробництва енергії і постачальником рішень для її передачі.

«Сіменс» – піонер в області інфраструктурних рішень, технологій автоматизації та програмного забезпечення для промисловості. Більше того, компанія є великим виробником медичного обладнання для візуалізації (комп'ютерних та магнітно-резонансних томографів) та лабораторної діагностики. У 2014 фінансовому році, що завершився 30 вересня, оборот концерну склав 71,9 млрд. євро, а чистий прибуток – 5,5 млрд. євро. На кінець вересня 2014 року в «Сіменс» працювало 357 тисяч співробітників по всьому світу. Більш детальна інформація: www.siemens.com і www.twitter.com/siemens_press.

ТОВ «Сіменс» є головною компанією «Сіменс» в Росії, Білорусі та Центральної Азії. У цих країнах концерн працює за всіма традиційними напрямами своєї діяльності, присутня більш ніж в 40 містах і є одним з провідних постачальників продукції, послуг та комплексних рішень для модернізації ключових галузей економіки та інфраструктури. «Сіменс» в Росії, Білорусі та Центральної Азії нараховує близько 3000 співробітників. Обсяг замовлень «Сіменс» в Росії, Білорусі та Центральної Азії в 2014 фінансовому році (за станом на 30 вересня) склав близько 1,7 млрд. євро, оборот – понад 2,0 млрд. євро. Більш детальна інформація доступна на Інтернет-сайті: www.siemens.ru.

Siemens PLM Software - підрозділ Siemens Digital Factory, провідний світовий постачальник програмних засобів і послуг з управління життєвим циклом виробу (PLM). Компанія має 9 млн. інстальованих ліцензій більш ніж у 77 000 замовників по всьому світу. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Plano, шт. Техас. Siemens PLM Software співпрацює з компаніями в галузі просування відкритих рішень, допомагаючи підприємствам приймати інтелектуальні рішення і створювати кращі вироби. Додаткову інформацію про продукти і послуги компанії Siemens PLM Software можна отримати на корпоративному сайті www.siemens.com/plm.

ФГАОУ ВПО «УрФУ імені першого Президента Росії Б.Н. Єльцина» — найбільший федеральний університет Росії, створений на базі найстаріших університетів Уралу — УГТУ-УПІ і УрГУ. За 90-річну історію було підготовлено понад 300 тисяч випускників. Університет займає провідні позиції не тільки на Уралі, але і в Росії. Жоден вітчизняний вуз не пропонує такої кількості напрямів підготовки для абітурієнтів. За кількістю поданих у 2013 році заяв від абітурієнтів (20020) УрФУ встановив рекорд. Також Уральський федеральний є першим серед всіх вузів Росії за кількістю студентів.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт