Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
06.10.2021

Міжнародна виставка MiningWorld Ukraine

6 жовтня 2021 р. студенти 2-4 курсу кафедри інжинірингу та дизайну відвідали 6-ту Міжнародну виставку машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості «MiningWorld Ukraine» в місті Запоріжжя.

Спілкування з учасниками 1.jpgСпілкування з учасниками 4.jpg

На даному заході провідні іноземні та національні компанії презентували новітні розробки, а саме: машини й обладнання для переміщення та транспортування корисних копалин; насосне і компресорне обладнання; виїмкові, врубові, шнеко-бурові машини і механізми; кар’єрна та спеціальна техніка; засоби для забезпечення безпеки гірничих робіт, очищення води і повітря та ще багато чого цікавого. Серед учасників були присутні провідні компанії: Caterpillar, SANY, JBC, Scania, Liebherr, Sandvik, Epiroc, NKMZ та інші.

Спілкування з учасниками 3.jpgСпілкування з учасниками 2.jpg

«На виставці ми змогли поспілкуватися з робітниками із Туреччини, Великобританії, Німеччини та попрактикувати свої навички англійської. Це був дуже цікавий досвід. Представник Турецької компанії Geoplas провів для нас маже півгодинну лекцію про геомембрани й відповів на всі питання, що зацікавили нас» – розповіла студентка групи 133-20-1 Захарова Діана.

Екскаватор.jpgСамоскид.jpg

Хлопці та дівчата особисто змогли побачити найновіші бульдозери, екскаватори, самоскиди, бурові установки та іншу техніку. Деяким навіть пощастило відчути себе на місці водія самоскиду Caterpillar, завдяки відповідному тренажеру-симулятору, який призначений для навчання та підвищення робочих навичок операторів.

Симулятор-самоскида-1.jpgСимулятор-самоскида-2.jpg

«Керувати автомобілем, насправді, не так важко як мені здалося на перший погляд. Головне вчасно натискати на гальмо та триматися правильного напряму руху. На моє здивування, симулятор доволі реалістичний, з досить високою точністю відтворює процес експлуатації техніки. Тому, я гадаю, що навіть дитина зможе навчитися керувати самоскидом, завдяки цьому тренажерові» – поділилася Діана.

Завдяки поїздці студенти змогли провести час з користю, отримати велику кількість актуальної інформації та поспілкуватися з потенційними роботодавцями.

«Мені дуже сподобалась виставка MiningWorld Ukraine. Сподіваюсь, найближчим часом ми зможемо відвідати більше заходів, на кшталт цього» – сказала Діана.

Студенти на форумі.jpg


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт