Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри гірничих машин та інжинірингу


Наші випускники працюватимуть на Космос і не тільки!

Наш ректор Геннадій Григорович Півняк каже, що основним завданням сьогодні є поєднання теоретичної та практичної підготовки майбутнього фахівця в навчальному закладі, яке б максимально допомагало підготовці фахівця-професіонала . А для цього кафедрам необхідно активно налагоджувати зв'язок з виробництвом.

4 березня відбулася ділова зустріч керівників Національного гірничого університету на чолі з Ректором академіком НАН України Півняк Г.Г. з керівниками Державного підприємства « Конструкторське бюро" Південне "ім. М. К. Янгеля ». Наш факультет на цій зустрічі був представлений деканом доцентом Фелоненко С.В. та завідувачами кафедрами. Від КБ Заступник Генерального конструктора з наукової та навчальної роботи , директор ракетно -космічного навчально -дослідного центру Новіков Олександр Васильович. Основною темою зустрічі було розширення співробітництва між нашими організаціями в науковій та освітніх сферах , зокрема у підготовці кадрів для КБ.

Трохи історії: Державне підприємство «Конструкторське бюро"Південне" ім. М.К. Янгеля» - підприємство - розробник ракетно-космічної техніки. У 1951 році в процесі будівництва Дніпропетровський автотракторний завод був перетворений у завод з серійного виробництва балістичних ракет. Ентузіасти конструкторського відділу заводу ініціативно розробили і представили військовому відомству проект своєї ракети, що вигідно відрізнялася від виробляємого в той час заводом ракет своїми бойовими якостями. Проект був визнаний обгрунтованим, і для його реалізації на території заводу в 1954 році було утворено самостійне конструкторське бюро, яке очолив Михайло Кузьмич Янгель . КБ займалося розробкою міжконтинентальних балістичних ракет, космічних ракет- носіїв і космічних апаратів.

ЗаразКБ - потужне проектно- конструкторське підприємство, яке спільно зі своїми партнерами комплексно розробляє і здає "під ключ" складні наукомісткі проекти. Основними напрямками діяльності залишаються роботи, пов'язані із створенням та експлуатацією ракетно -космічної техніки. Розроблені ракети-носії, космічні апарати і ракетні двигуни відповідають найвищим критеріям сучасної науки. В останні роки, враховуючи нагальні потреби суспільства, отримав розвиток ряд конверсійних напрямків діяльності. Такими напрямками в першу чергу стали: створення техніки для розвитку енергетики, розробка нових видів транспортних систем і сільськогосподарської техніки.

Необхідно відзначити, що кафедра гірничих машин та інжинірингу готує фахівців, які вміють проектувати найскладніші об'єкти в сучасних комп'ютерних технологіях SolidWorks, в тому числі які мають відношення до Космосу.

І вже зараз в КБ працює на конструкторській посаді наша випускниця, професіонал в області гірничих машин Оксана Коробка та у відділі маркетингу працює професіонал в області гірничих машин, дослідник Марія Кузнєцова.

Все це тільки підтверджує відому тезу про те, що гірничий інженер механік може все!





Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт