Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Оголошені переможці Autodesk Innovation Awards Ukraine 2013.

Оголошені переможці Autodesk Innovation Awards Ukraine 2013

Контактна особа: Наталія Райкова, 7 (495) 765-2279
Email: Natalia.Raykova@autodesk.com


Москва, 17 жовтня 2013 р. - Оргкомітет першого російського конкурсу інноваційних проектів Autodesk Innovation Awards Ukraine 2013 назвав переможців та призерів конкурсу. Престижна нагорода вручалася в п'яти основних конкурсних номінаціях - «Цивільне будівництво», «Нафтогаз/Енергетика/Промислове будівництво», «Об'єкти інфраструктури», «Машинобудування/Промышленныи.

Номінація «Цивільне будівництво»

У номінації «Цивільне будівництво» переміг проект «BIM технології Autodesk на олімпійських об'єктах в Сочі 2014, футбольних стадіонах FIFA 2018 і сучасних висотних будівлях. Проектування - будівництво - експлуатація» ТОВ «Лабораторія НВО СОДИС», автори Андрій Шахраманьян, Андрій Яременко, Валентин Ковальчук. Робота включає BIM-моделі Великої льодової арени, Центрального олімпійського стадіону і висотного будинку в Москві на Гливинським шосе. Проектні рішення полягають у побудові комплексної інформаційної моделі для подальшої передачі у розрахункові комплекси кінцево-елементного аналізу конструкцій.
AU-Awards-1

Коментар журі: «Приємною несподіванкою було побачити серед робіт конкурсантів олімпійські об'єкти. Всі члени журі з великим інтересом вивчали моделі, що вражають детальною опрацюванням і розмірами. Особливо вразило «ажурне мереживо» купола БЛА. Завдяки можливостям роботи з BIM - моделлю купол був використаний для розрахунку на міцність. На цьому використання моделі не обірвалося - потім модель арени була експортована системи експлуатації будівель, розроблені Лабораторією НВО СОДИС, які будуть використовуватися для моніторингу стану інженерних систем і будівельних конструкцій в процесі експлуатації і забезпечувати безпеку спортивних уболівальників».

Докладніше

Номінація «Нафтогаз/Енергетика/Промислове будівництво»

Перше місце в номінації «Нафтогаз/Енергетика/Промислове будівництво» посіла робота «Організація комплексної роботи по об'єкту Фундамент під турбоагрегат» ЗАТ «ПІЦ УралТЭП», автор Олександра Магазинова.
AU-Awards-2

Коментар журі: «Автором використано велику кількість програмних продуктів (Revit AutoCAD Civil 3D, Vault, AutoCAD, NavisWorks) не тільки для проектування і розрахунку, але і для організації інженерного документообігу. Navisworks застосовувався як платформа для складання всіх даних, а також для візуалізації процесів заміни технологічного обладнання і ремонту фундаменту. Було опрацьовано армування, проведений розрахунок в Robot. Інтерес цього проекту полягає і в поширеності розв'язуваної задачі - заміна технологічного обладнання, обумовлена фізичним зносом конструкції фундаменту».

Докладніше

Номінація «Об'єкти інфраструктури»

У номінації «Об'єкти інфраструктури» перемогу здобув проект «Освоєння Бараньевского золоторудного родовища» ТОВ «СПб Гіпрошахт», автор Андрій Коряковцев. Проект передбачає будівництво низки об'єктів, розміщення яких виконано на основі технологічних рішень з мінімальною кількістю будівель та споруд, дотримання протипожежних та санітарних норм, урахуванням рельєфу місцевості та раціонального використання земельних ресурсів.
AU-Awards-3

Коментар журі: «Це комплексний проект, у якому використовувалося відразу кілька галузевих рішень Autodesk: AutoCAD Civil 3D, InfraWorks, Inventor , Raster Design, Map 3D, Subassembly Composer. Нас приємно здивувала його детальне опрацювання в AutoCAD Civil 3D і якісно виконана візуалізація в середовищі InfraWorks.

У цій роботі була блискуче продемонстрована ефективність виконання подібних складних комплексних проектів, що включають і землевпорядні та машинобудівні завдання, при оптимальному використанні рішень Autodesk для різних галузей і їх взаємної інтеграції».

Докладніше

Номінація «Машинобудування/Промисловий дизайн»

У четвертій номінації «Машинобудування/Промисловий дизайн», перше місце дісталося роботі «Щіткова машина», ВАТ «Домнаремонт», автор Іван Смирнов. В роботі представлена унікальна машина для очищення вагонів, розробка якої була потрібна в рамках збільшення пропускної здатності заводу. Дві машини побудовані зараз проходять останні випробування в копровому цеху Череповецького металургійного комбінату.
AU-Awards-4

Коментар журі: «Вразило чітке поєднання моделі і навколишнього оточення. Учасниками конкурсу застосований розумний спосіб розробки деталей: деталізація проведена тільки там, де це необхідно. Надані ефектні презентація макета і відео з показом готового виробу в дії».

Докладніше

Номінація «Анімація, Візуалізація, Відеоефекти»

Перше місце в номінації «Анімація, Візуалізація, Відеоефекти» зайняв проект «Туристична готель у гірській місцевості Перу», архітектурна фірма «АРКАДА», автор Юлія Козлова. Перед архітектором стояло завдання створити об'єкт, розташований поряд з археологічним пам'ятником, розрахований на короткотермінове перебування туристів, з базовим комфортом і панорамними видами на історичний комплекс і навколишній ландшафт. Візуалізація виконана у Autodesk 3ds Max.
AU-Awards-5

Коментар журі: «Лаконічна і в той же час дуже виразна робота. Вдале поєднання символізму і простоти».

Докладніше

Вільна номінація

Також було вручено спеціальний приз у «Вільній номінації». Він дістався Чжан Гуаньину (аспірант НГАСУ, науковий керівник Володимир Талапов) за проект «Технологія BIM і древня архітектура: моделювання системи доу-гун з допомогою Autodesk Revit».
AU-Awards-6

Коментар журі: «Унікальна робота, що вражає складністю і подачею. Не кожен архітектор взявся б за опрацювання такої моделі. Впевнені, що автор проекту став майстром по створенню колекцій в Revit. Побажаємо йому подальших успіхів та перемог!»

Докладніше

***


За словами Юлії Максимової, директора з маркетингу Autodesk в Росії і СНД, досвід першого конкурсу виявився дуже вдалим, тому в наступному році відбудеться новий Autodesk Innovation Awards Russia.

Отримати детальну інформацію про конкурс Autodesk Innovation Awards Russia і ознайомитися з галереєю проектів можна на його офіційному сайті.

Оргкомітет Autodesk Innovation Awards Ukraine 2013 висловлює подяку інформаційним партнерам конкурсу, якими стали провідні галузеві ЗМІ: SportBuild, isicad.ru, «САПР і графіка», «Forma. Архітектура і дизайн для тих хто розуміє», «Портал машинобудування», MegaRender, «Розумне виробництво», Facility Manager, Speech:, Da!Fest, Render.ru, «Важке машинобудування», «Ардіс», «625PlusHD», Archi.ru, Artelectronics.ru, «Архітектурний вісник», MskIT.ru, «Технологією будівництва», «Світ ПК», CADmaster, «Гірська промисловість», «Broadcasting: телебачення і радіомовлення», «Висотні будівлі», «Зелений проект 2013», «Автоматизація в промисловості», IT-world.ru.

Про компанії Autodesk
Autodesk допомагає придумувати, проектувати і створювати світ майбутнього. Різні користувачі - від професійних дизайнерів, інженерів і архітекторів до цифрових художників, студентів і просто любителів - застосовують рішення Autodesk для підвищення творчого потенціалу та вирішення важливих професійних завдань. Детальна інформація - на сайті www.autodesk.ru.

Autodesk is a registered trademark of Autodesk, Inc., and/or its subsidiaries and/or affiliates in the USA and/or other countries. All other brand names, product names, trademarks or belong to their respective holders. Autodesk is not responsible for typographical or graphical errors that may appear in this document.

© 2013 Autodesk, Inc. All rights reserved.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт