Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Апгрейд «Квартирографии». ПСС удосконалила власну розробку.

Апгрейд «Квартирографии». ПСС удосконалила власну розробку

Росія, Санкт-Петербург


Петербурзька інженерно-консалтингова компанія ПСЗ випустила новий реліз програми «Квартирография» для проектування в технології інформаційного моделювання будівель і споруд (BIM) в середовищі Autodesk Revit 2013-2014. Програма «Квартирография 2.0» дозволяє істотно спростити оформлення документації при проектуванні житлових будинків і включає значно розширений набір додаткових функцій і опцій.

Компанія ПСС, лідер впровадження технології інформаційного моделювання у сфері житлово-цивільного будівництва, постійно вдосконалює інструменти ефективної розробки проектної документації житлових будинків на основі концепції інформаційної моделі (BIM) об'єктів житлового будівництва. Восени 2013 року ПСЗ представила оновлене рішення «Квартирография 2.0» - це власна розробка компанії ППС, що дозволяє вирішити завдання оформлення квартирографии в продукті. Цей додаток являє собою інструмент для створення необхідних марок, автоматичного обліку площі квартир і ведення постійного моніторингу та оновлення значень, а також для підготовки табличних даних по квартирі. Рішення дозволяє швидко і легко отримувати відповідні відомості в певному форматі про параметри квартир житлового будинку на основі єдиної інформаційної моделі будівлі. При цьому всі відомості в підсумкових документах автоматично перераховуються при будь-якій зміні проектних даних у процесі розробки.

Додаток «Квартирография» також входить в пакет доповнень Revit Tools, який дозволяє розширити інструментарій роботи з програмними продуктами сімейства Revit і оптимізувати процес оформлення робочої документації в Revit. Додаток «Квартирография 2.0» встановлюється в кілька кліків миші і виглядає як додаткова вкладка Autodesk Revit. Додаток «Квартирография 2.0» є безкоштовним для його установки не потрібна реєстрація чи купівля. Також весь пакет Revit Tools можна отримати безкоштовно при навчанні на курсах «Оформлення робочої документації в Revit». Крім того, на сайті ПСЗ можна скачати безкоштовну повнофункціональну версію пакету Revit Tools строком на 14 днів.

«Квартирография» - досить нове рішення, випущений тільки в минулому році. Восени 2013 року вийшла оновлена версія рішення. У порівнянні з попередньою версією програми «Квартирография 2.0» пропонує користувачам цілий ряд нових можливостей та інструментів.

Так, в новій версії доповнення з'явився параметр «Тип квартири», який дає можливість створювати квартири за типами («Євро», «Студія», «Стандарт») та відображати цю інформацію у марці. Крім того, тепер доступна можливість розміщувати марку квартири відразу після її створення.

В рамках програми «Квартирография 2.0» тепер також доступна велика кількість автоматично підвантажуваних типів марок квартири і марок приміщення, що дозволяє задовольнити потреби багатьох користувачів. До речі, здійснювати маркування квартир і приміщень тепер можна за допомогою окремої кнопки.

Ще однією новою функцією є параметр «Номер приміщення квартири», який автоматично нумерує всі приміщення квартири від 1 до n. Цей номер заноситься до таблиці «Експлікація приміщень квартири» і маркується на плані.

Доступно тепер і автоматичне створення «Експлікації приміщень квартири». В експлікації міститься інформація по всіх кімнатах і приміщень, у тому числі призначення кімнати, площа кожної кімнати або приміщення, житлова або допоміжна площа, загальна площа квартири. Експлікації квартир проекту тепер також можна оновлювати автоматично.

Крім появи вищезгаданих новий функцій, у версії «2.0» розглянутого продукту зміни були внесені і у вже знайомий користувачам рішення функціонал. Зокрема, полегшена робота з параметрами. Крім того, відповідно до запитів користувачів були внесені зміни в найменування деяких параметрів.

«Відразу після виходу першої версії програми «Квартирография» ми побачили його популярність, - розповідає Наталія Парфьонова, спеціаліст відділу САПР компанії ПСЗ. - Природно, ми отримали значний відгук: користувачі висловлювали свої побажання щодо нарощування функціональних можливостей програми і підвищення зручності використання - ми постаралися їх врахувати і реалізувати в новій версії «Квартирография 2.0», яка сьогодні вже доступна для користувачів. Ми сподіваємося, що нова версія буде користуватися більшою популярністю серед проектувальників, використовують передову сьогодні технологію BIM. Всього за кілька днів після випуску нового релізу кількість скачувань програми з нашого сайту збільшилася в кілька разів».

Версію «Квартирография 2.0» вже зараз можна безкоштовно завантажити з сайту ПСЗ. Додамо також, що «Квартирография 2.0» - дуже простий у вивченні рішення: на каналі ПСС на YouTube пропонується відеоінструкція, а всі функції мають вбудовані підказки.

Подробиці
ТОВ «ПСЗ» - інженерно-консалтингова компанія, заснована в 1994 році, спеціалізується в області розробки і реалізації проектів комплексної автоматизації та підвищення ефективності діяльності проектних інститутів, архітектурних і конструкторських бюро. Досвід ефективного впровадження BIM-технологій у будівництві, технологій на основі цифрового прототипу в машинобудуванні, оптимізації і стандартизації бізнес-процесів проектної організації, якими володіє компанія ПСС, дозволяють у короткий термін і з обмеженими інвестиціями збільшити продуктивність праці проектувальників, скоротити терміни виконання та підвищити якість виконуваних проектів. Компанія ПСЗ проводить навчання фахівців у власних оснащених навчальних центрах. Додаткова інформація: www.pss.spb.ru

ПСС в Facebook: https://www.facebook.com/groups/PSSCompany/

Канал ПСС на YouTube: http://www.youtube.com/user/Petrostroysystema/

За додатковою інформацією звертайтеся:
Гуменюк Ірина, керівник відділу маркетингу
тел.: 7 (812) 622-10-14, e-mail: cad@pss.spb.ru

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт