Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

ФГУП «НАМИ» розробить президентський лімузин з допомогою цифрових технологій.

ФГУП «НАМИ» розробить президентський лімузин з допомогою цифрових технологій

Науково-дослідний автомобільний і автомоторний інститут ФГУП «НАМИ» для виконання робіт із створення президентського лімузина впроваджує системи автоматизованого проектування та управління життєвим циклом вироби. У зв'язку з великою кількістю учасників проекту буде розроблена автоматизована система управління проектуванням на різних майданчиках, у тому числі і зарубіжних. Консалтингова група «Борлас» обрана на роль виконавця проекту по впровадженню рішень компанії Siemens PLM Software.

ГНЦ РФ «НАМИ» - провідна наукова організація Росії в області розвитку автомобілебудування. Згідно з розпорядженням уряду Російської Федерації «НАМИ» є головним виконавцем проекту проектування лімузинів і автомобілів для супроводу перших осіб держави. Держзамовлення передбачає розробку з «нуля» єдиної модульної платформи. Планується випускати автомобілі президентського кортежу - лімузин, позашляховик охорони та мікроавтобус супроводу, так і представницький седан і позашляховик для вільного продажу.

Впровадження систем автоматизованого проектування, підготовки виробництва та управління життєвим циклом вироби покликане прискорити процес створення нових машин і підвищити якість конструкторських робіт. «Борлас» забезпечить розгортання цих систем, інтеграцію в існуючу ІТ-інфраструктуру та технічну підтримку на всіх етапах проектування та конструкторсько-технологічної підготовки виробництва.

На першому етапі впровадження, до кінця першого кварталу 2015 року, «Борлас» інтегрує в «НАМИ» рішення, що забезпечують створення електронного макету виробу, оформлення і зміна конструкторської документації, управління конфігурацією вироби, управління вимогами та управління проектами розробки автомобіля. При цьому в контур автоматизації увійде не тільки проект створення автомобіля для перших осіб, але і всі інші конструкторські процеси інституту будуть також переведені на роботу в єдиному інформаційному просторі.

Для робіт по інтеграції та супроводу у «НАМИ» було організовано підрозділ, що забезпечує підтримку автоматизованих систем управління проектуванням, що здійснює координацію проекту впровадження. До нього увійшли фахівці з автомобільної та авіаційної галузей, що мають досвід участі в подібних роботах.

Проект базується на новітніх версіях програмного забезпечення NXTM, провідного в галузі інтегрованого рішення для конструкторсько-технологічної підготовки виробництва, що забезпечує більш швидке та ефективне створення високоякісних виробів, і Teamcenter®, провідної світової платформи для управління життєвим циклом виробу (PLM), від компанії Siemens PLM Software. Воно дозволяє забезпечити передачу та зберігання об'єктів проектування в PLM-системи на основі єдиної моделі цифрових даних, повний контроль і керованість конструкторських робіт. Одним з ключових переваг є можливість спільної роботи та тісної взаємодії фахівців різних підрозділів інституту, а при необхідності і кооперації з підрядниками в рамках створюваних інформаційних систем. Аналогічні рішення використовують такі лідери автомобілебудування як Rolls-Royce, Daimler, Fiat, Nissan та інші.


Державний науковий центр Російської Федерації ФГУП «НАМИ» заснований 16 жовтня 1918 року як перший науково-дослідний інститут в області автомобільної теорії і технології. За майже вікову історію ГНЦ РФ «НАМИ» пройшов величезний шлях в області дослідження автомобільної науки і техніки Росії. За роки своєї діяльності колектив інституту зробив значний внесок у розвиток вітчизняного автобудування, тракторобудування, автомобільного і авіаційного двигунобудування і справив великий вплив на розвиток науки в цих областях. При безпосередній участі вчених і конструкторів інституту були створені, випробувані й поставлені на виробництво майже всі вітчизняні автомобілі, багато двигуни і трактори - від перших легкових автомобілів і до потужних високопродуктивних вантажних автомобілів КАМАЗ, МАЗ, КрАЗ, БелАЗ та багатьох інших.

Консалтингова група «Борлас» www.borlas.ru) - провідна консалтингова група Росії і СНД, що володіє 20-річним досвідом створення інформаційних систем, сучасних і ефективних технологій управління. Спектр послуг «Борлас» включає управлінський консалтинг, розробку стратегії розвитку інформаційних систем, створення комплексних систем управління та систем управління життєвим циклом виробів, побудова серверно-мережевої інфраструктури і комплексних систем безпеки, навчання та техпідтримку. За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до прес-служби «Борлас» до Зябкину Олександру: тел: 7 (495) 545-59-30, доб. 2505 , e-mail: press@borlas.ru.

Примітка: Siemens і логотип Siemens є зареєстрованими товарними знаками Siemens AG. Teamcenter® і NX™ є товарними знаками або зареєстрованими товарними знаками компанії Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. або її філій в США та інших країнах. Всі інші товарні знаки, позначення, використовувані в якості товарних знаків, знаки обслуговування є власністю їх власників.
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт