Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

AMEC - контроль і управління морськими і нафтогазовими спорудами.

AMEC - контроль і управління морськими і нафтогазовими спорудами

Діяльність AMEC в Північному Морі

Незважаючи на непростий розташування та важкі умови для експлуатації в Північному морі, багаті нафтогазові родовища сприяли швидкому технічному прогресу - як у сфері будівництва, так і в області експлуатації промислово-виробничих підприємств.

Управління величезним потоком розрізненої інформації, необхідної для безпечної роботи цих об'єктів, є трудомісткою завданням, яке можна вирішити тільки за допомогою потужної технології з управління інформацією, або системи Управління Активами Підприємства.

У 2008 році AMEC, одна з провідних світових компаній в області інжинірингу, консалтингу та управління проектами з більш ніж 40летним досвідом роботи у Північному морі, отримала право на обслуговування платформи Данлин А, з якої колись працювала компанія Fairfield Energy. В якості рішення для управління активами підприємства та підтримки внутрішніх процесів стала система AVEVA. Для того, щоб ближче познайомитися з практичним досвідом використання даної технології в компанії AMEC, ми відвідали їх штаб-квартиру в р. Абердін, Шотландія, і поспілкувалися з кількома фахівцями.

Переваги роботи з матеріалами

Так само як битви частіше виграються логікою, ніж тактикою, так і функціонування активів здебільшого залежить від поставок і наявності широкого спектру матеріалів. Засоби інтегрованого управління матеріалами дуже важливі для оптимального функціонування платформи Данлин. Рішення AVEVA дозволяють компанії AMEC замовити матеріали з будь-якої точки світу, а також відслідковувати їх доставку від виробника через склад в Абердіні на безпосередньо платформу. Така управлінська система дає AMEC повний огляд того, де знаходиться замовлений вантаж в даний момент і коли він буде доставлений в кінцеву точку. Потенційні затримки можуть бути визначені на самих ранніх етапах і скориговані ще до того, як це може стати проблемою. У тих випадках, коли зволікання все ж відбуваються, подібний огляд всього ланцюжка поставок дозволяє фахівцям AMEC приймати заходи по скороченню їх впливу на функціонування всієї системи.

Технічна підтримка та обслуговування

Технічне обслуговування та ремонт - це необхідність, але періоди простою виявляються часом дуже дорогими. Планування та підготовка до припинення роботи досить складний процес. Рішення AVEVA допомагають оптимізувати ці процеси і заздалегідь планувати підготовку завдань, які можна вирішити в період незапланованого простою. Координатор цих процесів, Джим Барбер, пояснює: «AVEVA абсолютно необхідна для того, щоб чітко спланувати наші дії у період простою. Раніше ми використовували електронні таблиці. Планування та підготовка немов перейшли в нову еру. У нас є повні відомості про завдання, ресурси та розрахунках, що дозволяє оцінити вплив простою на конкретні технологічні процеси. Ми можемо експортувати дані щодо завдань і порядку роботи безпосередньо з програми AVEVA, що ідеально з точки зору планування».

Ефективне планування технічного обслуговування і виконання завдань у строк має дуже важливе значення також для оцінювання потреби в матеріалах. Мало того, що відвантаження матеріалів до віддалених морським об'єктам - трудомісткий і дорогий процес, так ще й на самому об'єкті дуже мало вільного простору для зберігання. Тому ефективна координація завдань повинна супроводжуватися настільки ж ефективним плануванням поставок матеріалів.

Шон Бурдон, Керівник групи з експлуатації об'єктів, пояснює: «Система AVEVA стала незамінним помічником при експлуатації і супутніх роботах на нафтовидобувній платформі Данлин А. Наприклад, ми повинні точно знати, коли ми можемо проводити профілактичні роботи, коли ми маємо вимушену зупинку обладнання, щоб не нашкодити виробництва. Тепер ми можемо бути впевнені, що всі процеси йдуть своєю чергою , і вся потрібна інформація завжди під рукою. Без такої інтегрованої системи, як AVEVA, процес роботи йшов би набагато більш повільно».

Безпека

Управління ризиками - життєво важливе питання в нафтогазовій промисловості, і в частині технічних робіт по ремонту це особливо актуально. AVEVA допомагає керівникам проектних груп відслідковувати статуси всіх робіт і процесів, що забезпечує максимальну експлуатаційну безпеку і підвищує продуктивність.

Як Керівник групи з експлуатації об'єктів, я повинен стежити за всіма процесами, що відбуваються. Використання AVEVA дозволяє визначити, які процеси займають дуже багато часу і ризикують вплинути на строки виконання проекту. Я повинен передбачити, щоб всі критично важливі роботи закінчувалися вчасно, щоб ми виконали свої зобов'язання, і платформа працювала без перебоїв.

У 2010 AMEC провели незалежну оцінку своєї стратегії технічного обслуговування електричного устаткування у вибухонебезпечних зонах. Дана стратегія є критично важливим показником, тому необхідно її ретельно продумувати і дотримуватися. В результаті проведеної оцінки компанії AMEC порадили запровадити методи роботи на основі регулярної оцінки ризиків, що також ефективно підтримується системою AVEVA.

Грейс Бакстер, Керівник напрямку по підтримці і ремонту: «У нас більше немає необхідності використовувати електронні таблиці. З допомогою AVEVA ми отримуємо і докладні звіти, і керований і контрольований потоки даних. Це зменшує вірогідність виникнення помилок, допомагає отримувати більш точну та детальну звітність. Використання AVEVA дозволило нам більш ефективно керувати даними, скоротити кількість людино-годин як для працівників безпосередньо на морських об'єктах, так і групи підтримки в офісах».

Вже довгий час компанія AMEC є одним з провідних користувачів системи AVEVA, отримує неоціненні переваги в роботі при використанні даної системи і надає необхідну для розвитку технологій зворотний зв'язок по застосуванню системи на реальних об'єктах. Ми висловлюємо подяку команді фахівців AMEC за те, що вони знайшли час поділитися своїм досвідом і враженнями.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт