Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Битва за САПР: АСКОН вступив в сутичку за машинобудівників.

Битва за САПР: АСКОН вступив в сутичку за машинобудівників

Оригінал опублікований на сайті компанії АСКОН.
12 грудня в Академії САПР і ГІС відбувся очний поєдинок двох важковаговиків російського ринку систем автоматизованого проектування - Autodesk і АСКОН, організований Російської Промислової Компанією. Справжні цінителі 3D-єдиноборств отримали можливість порівняти в режимі реального часу роботу в системах Inventor і КОМПАС-3D. Підсумком трехраундового протистояння вендорів стала закономірна нічия.
АСКОН Битва за САПР 1

У лівому куті САПР-рингу АСКОН, у правому - Autodesk

За словами Андрія Тютьманова, генерального директора Російської Промислової Компанії, головною метою проведення конференції було не зіткнення програмних продуктів і виявлення абсолютного чемпіона, а демонстрація різних підходів до проектування і філософії кожного з вендорів. Однак, незважаючи на показовий статус бою, обидві команди були налаштовані на серйозну боротьбу і прагнули показати аудиторії максимум своїх можливостей.

У правому кутку рингу розташувалася команда Autodesk, в лівому - АСКОН, який в цей день представляли одразу два бійця-конструктора. Маркетинг-менеджери АСКОН Дмитро Гінда та Денис Стаценко мають за плечима багатий досвід конструкторських єдиноборств: перший впродовж декількох років займався проектуванням глибоководних підводних апаратів спеціального призначення, другий - теплообмінного обладнання.

АСКОН Битва за САПР 2

Бійці-конструктори АСКОН Дмитро Гінда та Денис Стаценко

Перед початком бою відбулася презентація команд: про принципи, закладені в основу програмних продуктів для машинобудівного проектування, розповів директор по маркетингу напрямку АСКОН-Системи проектування Максим Нечипоренко. Його виступ почався з позначення CAD-даних як основи PLM-концепції, адже саме завдяки створенню інформаційної моделі можливе подальше управління життєвим циклом вироби. Такий підхід до конструкторсько-технологічної підготовки виробництва втілився в Наскрізний 3D-технології проектування, розробленої АСКОН спільно з РФЯЦ-ВНІІЕФ Держкорпорації «Росатом».
АСКОН Битва за САПР 3

Команду АСКОН презентує Максим Нечипоренко

Для виконання завдань кожного з трьох раундів команди отримали по 20 хвилин. Першими до моделювання корпусних деталі для ливарного виробництва приступили колеги з Autodesk. Команда АСКОН відповіла гідно: розмірений темп виступи змусив трохи понервувати вболівальників, але бійці не просто вклалися у відведений кількість часу, але і завершили раунд до зупинки секундоміра. Наступні два раунди - параметричне моделювання і побудова жолоби вибивний решітки з листового металу, обидві команди також завершили достроково, демонструючи при цьому витончену техніку бою. Але розслаблятися рано: сесія запитань від глядачів перетворилася на повноцінний четвертий раунд і зажадала від команд не меншого професіоналізму.
АСКОН Битва за САПР 4 АСКОН Битва за САПР 5

Командна робота - запорука успішного виступу

Завершенням Битви за САПР стало нагородження переможців конкурсу «Три століття професійного креслення в Росії». На перемогу в п'яти номінаціях претендували автори 44 проектів з 21 міста країни. Знавці КОМПАС-3D вибороли два призових місця: «бронза» в номінації «Машинобудування» підкорилася Михайлу Панькову та його проекту «Гоночний вантажівка КАМАЗ-майстер», третій в освітній номінації стала Наталія Матвєєва (Забайкальський державний університет), представила на конкурс відео-уроки комп'ютерної графіки.
АСКОН Битва за САПР 6

Заступник директора по роботі з партнерами АСКОН Євген Булынин вітає Михайла Панькова

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт