Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Мінбуд Росії починає поетапно вводити BIM.

Мінбуд Росії починає поетапно вводити BIM

3D-проектування буде використовуватися у галузі промислового і цивільного будівництва

Відразу після новорічних канікул Міністерство будівництво та житлово-комунального господарства РФ випустило прес-реліз, в якому оголосила про початок реалізації плану поетапного впровадження технологій інформаційного моделювання будівель BIM (Building Information Modeling) в області промислового і цивільного будівництва.

Цей план, розроблений спільно з Росстандартом, Експертною радою при Уряді Російської Федерації та іншими інститутами з модернізації економіки та інноваційного розвитку, був затверджений наказом Мінбуду Росії № 926/пр від 29 грудня 2014 року.

Повідомляється, що до березня 2015 року Експертна рада при Уряді Російської Федерації повинен завершити відбір «пілотних» проектів, а до листопада 2015 року планується провести їх експертизу з метою встановлення вимог, необхідних для застосування технологій BIM. Мінбуд Росії за підсумками проведеного аналізу в кінці 2015 року підготує і направить на затвердження в Уряд Російської Федерації перелік нормативних правових і нормативно-технічних актів, освітніх стандартів, які підлягають зміні та розробці. Передбачається, що роботу з внесення даних змін Мінбуд Росії спільно з АНО «АСІ», ФАУ «Головдержекспертизи Росії» і Національним об'єднанням дослідників і проектувальників (НОПРИЗ) завершить до кінця 2016 року. Ще через рік, до грудня 2017 року, планується підготувати фахівців з використання технологій інформаційного моделювання в галузі промислового і цивільного будівництва, а також експертів органів експертизи.


Докладно: http://minstroyrf.ru/press/3d-proektirovanie-budet..


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт