Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

ФГУП «НАМИ» автоматизував управління конструкторською підготовкою виробництва .

ФГУП «НАМИ» автоматизував управління конструкторською підготовкою виробництва

19 травня 2015 р. Науково-дослідний автомобільний і автомоторний інститут ФГУП «НАМИ» впровадив рішення для управління конструкторською підготовкою виробництва автомобілів на єдиної модульної платформі. Таким чином, реалізовано перший етап комплексного проекту по створенню в «НАМИ» системи автоматизованого проектування, підготовки виробництва та управління життєвим циклом вироби. Основне її завдання — прискорити процес створення нових машин і підвищити якість конструкторських робіт. Група «Борлас» надала послуги інтегратора системи, використовуючи програмні продукти Siemens PLM Software.

Перший етап проекта побудови єдиної інформаційної середовища «НАМИ» — впровадження комплексу управління конструкторською підготовкою виробництва — реалізований на нових версій програмного забезпечення NXTM для конструкторсько-технологічної підготовки виробництва і Teamcenter® для управління життєвим циклом виробу (PLM) від компанії Siemens PLM Software.

Цілі першого етапу:

  • Створення єдиного середовища розробки вироби.

Зараз «Борлас» розгорнув у «НАМИ» рішення, що забезпечують:

  • колективну розробку електронної моделі виробу,
  • розробку і зміна конструкторської документації,
  • управління електронною структурою виробу,
  • управління нормативно-довідковою інформацією.

З введенням в експлуатацію нової інформаційної системи розробка конструкторської документації ведеться засобами NX, всі процеси створення документів і 3D-моделей переведені в PLM-систему Teamcenter, сформовані вимоги і цільові характеристики автомобілів сімейства, реалізований повний контроль і керованість конструкторських робіт.

При цьому в контур автоматизації управління даними конструкторських робіт увійшов не тільки проект створення автомобілів на єдиної модульної платформі, але і всі інші конструкторські процеси інституту. Вони також переведено на роботу в єдиному інформаційному просторі. Паралельне впровадження PLM-системи з розробкою нового сімейства автомобілів було б неможливим без ретельної координації плану-графіка команд впровадження «НАМИ» і «Борлас», що враховує всі етапи розробки проекту.

Наступним етапом розвитку системи управління життєвим циклом в «НАМИ» стане автоматизація управління технологічною підготовкою виробництва. Даний проект ФГУП «НАМИ» також передбачається виконати спільно з фахівцями «Борласа».


Державний науковий центр Російської Федерації ФГУП «НАМИ» заснований 16 жовтня 1918 року як перший науково-дослідний інститут в області автомобільної теорії і технології. За майже вікову історію ГНЦ РФ «НАМИ» пройшов величезний шлях в області дослідження автомобільної науки і техніки Росії. За роки своєї діяльності колектив інституту зробив значний внесок у розвиток вітчизняного автобудування, тракторобудування, автомобільного і авіаційного двигунобудування і справив великий вплив на розвиток науки в цих областях. При безпосередній участі вчених і конструкторів інституту були створені, випробувані й поставлені на виробництво майже всі вітчизняні автомобілі, багато двигуни і трактори — від перших легкових автомобілів і до потужних високопродуктивних вантажних автомобілів КАМАЗ, МАЗ, КрАЗ, БелАЗ та багатьох інших.

Консалтингова група «Борлас» www.borlas.ru) — провідна консалтингова група Росії і СНД, що володіє 22-річним досвідом створення інформаційних систем, сучасних і ефективних технологій управління. Спектр послуг «Борлас» включає управлінський консалтинг, розробку стратегії розвитку інформаційних систем, створення комплексних систем управління та систем управління життєвим циклом виробів, побудова серверно-мережевої інфраструктури і комплексних систем безпеки, навчання та техпідтримку. За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до прес-служби «Борлас» до Зябкину Олександру: тел: 7 (495) 545-59-30, доб. 2505 , e-mail: press@borlas.ru.

Примітка: Teamcenter і NX є зареєстрованими товарними знаками компанії Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. або її філій в США та інших країнах.
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт