Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

З допомогою FlowVision успішно спроектований корпус новітнього судна тилового забезпечення .

З допомогою FlowVision успішно спроектований корпус новітнього судна тилового забезпечення

Новітнє судно тилового забезпечення «Ельбрус», форма корпусу якого була спроектована за допомогою FlowVision компанії ТЕСИС, выкачено з елінгу суднобудівного заводу «Північна верф» у День Балтійського флоту, 18 травня 2015 року.
FlowVision ТЕСИС Ельбрус

Високі вимоги до ходовим якостям і тяговим характеристикам, а також вимоги до льодовим якостями істотно ускладнили завдання розробки обводів в заданих головних размерениях. Остаточні обводи, що задовольняють суперечливим проектним вимогам, були створені багато в чому завдяки активному застосуванню CFD-моделювання, у ході якого було досліджено вісім різних варіантів форми корпусу. В результаті було отримано цілком задовільний з гідродинамічним і льодовим якостям корпус з крейсерськими обводами корми і бульбовыми носовими обводами, пристосованими до руху в льодах.

На наступних етапах проекту був виконаний великий обсяг чисельних і експериментальних робіт, в тому числі: експериментальні дослідження ходкості, мореплавства і льодових якостей чисельного дослідження обтікання надводної частини корпусу судна з надбудовами повітряним потоком (аналог продувки в аеродинамічній трубі) для визначення умов роботи вертольота над палубою.

Дослідження показали правильність прийнятих при проектуванні рішень, що забезпечили судну належні морехідні та експлуатаційні якості.

Подробиці дивіться у статті в журналі «Суднобудування».

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт