Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Fujitsu розробляє технологію інтерфейсу, перетворює приміщення в єдине цифрове простір.

Fujitsu розробляє технологію інтерфейсу, перетворює приміщення в єдине цифрове простір

Кавасакі, Японія, 5 серпня 2015 року. – Сьогодні Fujitsu Laboratories Ltd., Fujitsu Design Limited і Fujitsu Social Science Laboratory Limited анонсували експлуатаційні випробування розробленої Fujitsu Laboratories технології інтерфейсу користувача (UI), яка дозволяє перетворити цілу кімнату в єдине цифрове простір, а також додатки Fujitsu Social Science Laboratory для спільної творчості. Випробування пройдуть на платформі HAB-YU1, що надається компанією Fujitsu Design для сприяння новим технологічним ініціатив для розвитку бізнесу.

З поширенням інтелектуальних пристроїв і розвитком хмарних та комунікаційних технологій стало набагато простіше ділитися об'єктами, створеними на одному робочому столі, і передавати їх, наприклад, на проектор, або навіть використовувати великий сенсорний екран для редагування. Сучасні технології, які підтримують великоформатні інтерфейси, такі як планшети з великим екраном і електронні дошки, позбавлені сполучних функцій. Це ускладнює з'єднання декількох дисплейних модулів в одну систему, яка задіяла б весь простір приміщення. Як наслідок, складно застосовувати ці технології у ситуаціях спільної творчості, наприклад, на семінарах, де кілька осіб спільно використовують великі екрани, щоб обмінюватися інформацією для генерування ідей.

Нова технологія перетворення простору в цифрову форму знімає обмеження маленьких екранів інтелектуальних пристроїв, планшетів і ПК, проектуючи систему віртуальних вікон на великі поверхні, наприклад, стін і столів, і надає прості засоби відображення і спільного доступу до інформації. При її використанні проводиться налаштування декількох пристроїв, обладнаних проектором і камерою, так щоб вони покривали стіни і поверхні столів в даному просторі, створюючи систему з єдиним вікном. В результаті вміст декількох екранів смартфонів може відображатися в єдиному просторі.

Учасник семінару може підключити інтелектуальний пристрій до дисплея великого формату в залі засідань або транслювати вміст свого екрану на стіну або стіл. Дії, які учасники виконують у системі вікон, передаються на відповідне обладнання, забезпечуючи колективний доступ до файлів з різних інтелектуальних пристроїв за допомогою інтуїтивно зрозумілих операцій, здійснюваних на стіні або на поверхні стола. Завдяки програмі для спільної творчості на базі нової технології UI можна відображати і спільно використовувати матеріали учасників у великому форматі, а також легко систематизувати їх для обговорення або співробітництва.

Технологія підтримує наступні функції:

  1. Підключення декількох проекторів і зручне сполучення з інтелектуальними пристроями.

    З допомогою нескладної процедури конфігурування даних на сервері платформи для обслуговування робочих мест2 можна об'єднати декілька пристроїв для відображення інформації в просторі і використовувати їх в якості єдиного дисплея великого формату. Технологія дозволяє використовувати безперервні простору, а також легко відображати вміст екранів інтелектуальних пристроїв і підтримувати операції з ними. Крім того, розроблена технологія, яка конвертує інформацію, роботи на стіни або поверхні столу, під вхідні дані для інтелектуальних пристроїв учасників.

  2. Технологія контролю розпізнає положення персональних інтелектуальних пристроїв і визначає їх ідентифікатори

    Компанія Fujitsu Laboratories розробила технологію контролю, яка використовує з'єднання між датчиками стану простору, включаючи камери і датчики інтелектуальних пристроїв, щоб одночасно відстежувати розташування людей і ідентифікатори принесених ними пристроїв. Датчики параметрів простору здатні точно відслідковувати положення, але не ідентифікатор пристрою, а інерційні датчики в інтелектуальних пристроях – ідентифікатор пристрою, але не його розташування. Об'єднання цих датчиків дозволяє використовувати рухи користувачів (переміщуються вони або стоять на місці) для визначення місця розташування і ідентифікатора. Після ідентифікації кожного інтелектуального пристрою і його власника можна демонструвати екран інтелектуального пристрою конкретного користувача на великому дисплеї.

  3. Інтуїтивно зрозуміла технологія UI пов'язує рух користувачів з великим екраном

    На базі описаної в пункті 2 технології компанія Fujitsu Laboratories розробила інтуїтивно зрозумілий користувальницький інтерфейс, який реагує на рухи людини. З допомогою простих, попередньо запрограмованих рухів учасник може передавати вміст екрану свого інтелектуального пристрою на стіну перед собою або запускати додаток. Користувальницький інтерфейс, створений компанією Fujitsu Laboratories, підтримує рукописне введення, наприклад, рукописні замітки в спроектованому на стіну контенті, а також вибір і розпізнавання рукописного тексту і відображення розпізнаного тексту у вигляді коментарів-наклейки – все це сприяє генеруванню ідей з допомогою великоформатних дисплеїв.

Розглянуті технології забезпечують значно більш широку функціональність, ніж проста електронна дошка. Область застосування цих технологій не обмежується семінарами та іншими творчими заходами. Їх можна використовувати для просторового дизайну в демонстраційних залах, на входах в готелі і в інших сценаріях.

До того ж, ці технології засновані на зовнішньому інтерфейсі і API-інтерфейсу анонсованої раніше платформи Fujitsu Laboratories для обслуговування робочих місць, що дозволить легко впроваджувати локалізовані сервіси в самих різних організаціях, наприклад, в офісах, школах і лікарнях. Компанія Fujitsu Laboratories продовжить удосконалювати технологію з урахуванням результатів експлуатаційних випробувань, які проводяться на платформі HAB-YU, і співпрацю з Fujitsu Social Science Laboratory буде впроваджувати свій вже представлений на ринку набір інструментів Web Core Innovation Suite3 для спільної творчості та навчання.

Про компанії Fujitsu
Компанія Fujitsu – японська компанія-лідер ринку інформаційних і комунікаційних технологій (ICT), що пропонує повний спектр технологічних продуктів, рішень і послуг. Близько 159 000 співробітників Fujitsu обслуговують клієнтів у більш ніж 100 країнах світу. Наш досвід і міць інформаційних і комунікаційних технологій допомагають будувати майбутнє суспільства разом з нашими клієнтами. Згідно з опублікованими звітів за фінансовий рік, що завершився 31 березня 2015 року, сукупна виручка компанії Fujitsu Limited (TSE:6702) склала 4,8 трлн. йен (40 млрд. доларів США). Для отримання додаткової інформації відвідайте веб-сайт http://www.fujitsu.ru.
Fujitsu EMEIA
Підрозділ компанії Fujitsu в країнах континентальної Європи, Близького Сходу, Африки і в Індії (EMEIA), – лідируючий постачальник інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ). Продукція компанії включає повний асортимент сучасних рішень і послуг – від клієнтських систем до рішень для центрів обробки даних, керованих сервісів хмарних інфраструктур. Бачення компанії Fujitsu полягає в побудові людино-орієнтованого інтелектуального суспільства, зв'язує воєдино технологічну інфраструктуру, що розширює права і можливості людей і творчо визначає нові форми інтелекту. У Fujitsu EMEIA працюють понад 28 тис.. чоловік. Підрозділ входить в глобальну групу Fujitsu Group. Для отримання додаткової інформації відвідайте інтернет-сторінку http://ts.fujitsu.com/aboutus.

Назви інших компаній і видів продукції, згадані в цьому документі, є товарними знаками або зареєстрованими товарними знаками своїх законних власників. Дане інформаційне повідомлення містить відомості, які дійсні на момент публікації і можуть бути змінені в будь-який час без будь-якого попередження.

Ресурси

Додаткова інформація:
Антон Щегутов, агентство «Маркетинговий центр»
Тел.: 7 831 461-91-10
anton_shchyogutov@marketingcentre.ru

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт