Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Зустріч ректора з переможцями конкурсу МАН України

Зустріч ректора з переможцями конкурсу МАН України

Відео

фото

У Національному гірничому університеті відбулась зустріч Ректора НГУ академіка НАН України Півняка Г.Г. зі школярами - учасниками МАН України по Дніпропетровській області.

Багатьом з цих талановитих дітей вже завтра належить зробити важливий вибір, куди піти вчитися. Адже не секрет, що випускники шкіл, технікумів сьогодні інформаційно перевантажені надзвичайною кількістю пропозицій на ринку освіти.

Свобода вибору освіти - що це таке? Тут, як у великому супермаркеті, пропонується чимало товару на одну тему - освіта. Безліч товарів в красивій упаковці, з ваблячими назвами: комп'ютерні технології, юриспруденція, фінанси, економіка, автомобілі, машини, логістика, системний аналіз, менеджмент, маркетинг, дизайн, реклама. І багато хто, як трапляється в супермаркетах, зайшовши туди за однією річчю, купують абсолютно іншу - може, навіть абсолютно непотрібну. Мабуть, вірно кажуть: не все те золото, що блищить.

Таку непотрібну річ можна викинути, подарувати (хоча грошей, напевно, все-таки шкода), але як бути з особливою покупкою, тобто з вибором покликання. Адже це вибір, який визначить долю молодої людини, - на все життя! Однак виходить, що свобода вибору - не завжди успіх. Саме в цьому проблема, завдання з багатьма невідомими! Тому єдино правильно слід покладатися не так на упаковку «товару», а на вміст тієї чи іншої спеціальності.

Тому, кращі хлопчики і дівчатка області зібралися в стінах гірничого університету, щоб почути від одного з найвідоміших і авторитетних Ректора університету, чому в гірському вчать дітей, як вчать, і що далі!

Геннадій Григорович розповів молоді, що Національний гірничий університет - провідний навчальний заклад освіти і науки, який в умовах світових і євроінтеграційних процесів здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців і науковців з усіх спеціальностей геологорозвідувальної та гірничодобувної галузі, паливно-енергетичного та мінерально-сировинного комплексів, машинобудування та систем автоматизації, інформатизації виробництва. Наші випускники володіють сучасними комп'ютерними технологіями, вони здатні вирішувати складні проблеми розвитку промисловості, економіки та права.

Останнім часом значно зросла кількість студентів Національного гірничого університету. Розпочато підготовку фахівців за новітніми спеціальностями. Орієнтуючись на принципи Болонської декларації, розробляються і впроваджуються державні стандарти в освіті, сучасні технології навчання.

Для тих, хто має честь бути студентом нашого університету, відкриваються широкі можливості: від отримання військової спеціальності та робочої професії до паралельного здобуття вищої освіти за другою спеціальністю. Крім основних предметів, вам запропонують отримати додаткові знання у галузях економіки, екології, іноземних мов.

Національний гірничий університет вже багато років тому вийшов на міжнародний простір. Основна мета цієї діяльності - затвердити на світовому рівні високу якість технічної і гуманітарної підготовки фахівців на Україні, використовувати у навчальному процесі краще з сучасних освітніх технологій провідних університетів Америки та Європи. Сьогодні ми стабільно підтримуємо ділові відносини більш ніж з 40 університетами та науковими установами 20 країн Західної та Центральної Європи, Азії, Північної Америки. Серед важливих напрямків міжнародної діяльності - співробітництво із закордонними партнерами у проведенні науково -дослідних робіт, виконанні спільних освітніх проектів. Фахівці університету, студенти і аспіранти активно беруть участь у престижних міжнародних симпозіумах, конференціях, конгресах.

В університеті працюють Українсько-німецький культурний, Українсько-американський лінгвістичний, Українсько-іспано- латиноамериканський центри, а також центри енергозбереження та енергоменеджменту, технічного захисту інформації, мовної підготовки, естетичного розвитку, гемологічний. І кожен за бажанням може пройти тут курс навчання чи отримати консультацію. Завдяки такій поглибленій підготовці, а також багатостороннім зв'язкам університету з зарубіжними університетами, наші студенти й аспіранти отримують міжнародні стипендії на навчання або стажування у вищих навчальних закладах Німеччини, Польщі, Великобританії, Іспанії та США.

Науковці університету працюють над виконанням національних, міждержавних, міжгалузевих та регіональних програм, спрямованих на вирішення пріоритетних завдань розвитку паливно-енергетичного комплексу, мінерально-сировинної бази, машинобудування, екології. Визнані і широко використовуються на Україні та у світі наукові досягнення університету з видобутку та ефективному використанні вугілля, руд чорних та дорогоцінних металів, у створенні ресурсо- та енергозберігаючих, природоохоронних та геоінформаційних технологій,  у розробці сучасних систем управління виробництвом.

Традиційним для університету є наявність висококваліфікованого науково-педагогічного потенціалу у поєднанні з розвинутою сучасною науково-лабораторною базою та унікальним обладнанням, тісні зв'язки з промисловістю, активна участь вчених у вирішенні актуальних проблем економіки. Це наповнює сучасним змістом процес навчання студентів та забезпечує подальший розвиток відомих усьому світові наукових шкіл, народжених у вузі протягом століття.

У висновку, Ректор нагородив, всіх учасників МАН України пам'ятними дипломами, побажав всім дітям зробити усвідомлений, безпомилковий вибір сфери діяльності і запросив їх усіх вчитися в Національному гірничому університеті!


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт