Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
08.11.2021

Мої враження про свято з нагоди 84-го дня народження кафедри

Мої враження про свято з нагоди 84-го дня народження кафедри

30 жовтня 1937 року було створено нашу кафедру гірничих машин, котра пізніше змінила свою назву на кафедру інжинірингу та дизайну в машинобудуванні. 1 листопада 2021 р. о 16:00 у центральній аудиторії кафедри на урочисте засідання зібрались її професори, викладачі під головуванням першого проректора університету Артема Павличенка.

DSC05710.jpg

До привітань рідної кафедри з черговою річницею долучились також студенти, випускники. На початку заходу завідувач кафедри Костянтин Заболотний продемонстрував невеликий фільм про її історію та сьогодення.

У фільмі було згадано завідувачів кафедри, що керували колективом у різні роки, показано історичні фото, аудиторії, оформлення холу, полігон техніки, а також подано інформацію про членів педагогічного колективу, на яких тримається навчально‐виховний процес.

IMG_1511.jpg

З фільму зрозуміло, що інтелектуальний потенціал кафедри доволі потужний. Тут працюють чотири доктори технічних наук, професори, десять доцентів, кандидатів технічних наук, які готують нас, студентів, до комплексної інженерної діяльності.

У фільмі продемонстровано процес підготовки майбутніх інженерів під час виробничої практики на промислових підприємствах, у науково-дослідних установах, у конструкторських бюро і фірмах, де вони мають можливість конструювати вироби і навіть створювати програмне забезпечення проєктів.

Дуже цікавими у фільмі були приклади наукових розробок кафедри, виконаних за участю студентів на замовлення різних підприємств.

Було приємно усвідомлювати, що наша кафедра вже стала справжнім брендом якісної підготовки фахівців, бо випускає кваліфікованих інженерів, учених, викладачів. Саме завдяки всебічній і глибокій інженерній освіті та постійному самовдосконаленню наші випускники з часом стають головними конструкторами, директорами заводів та інститутів, розробниками програмного забезпечення, відомими у світі вченими, викладачами, топовими менеджерами і бізнесменами, маркетологами, політиками, банкірами, фінансистами. Відомо, що вони успішно працюють не тільки в Україні, але й у США, Німеччині, Ізраїлі, Канаді, навіть в Австралії.

Дізнаємось також, що серед працівників нашого університету налічується не менше сорока прізвищ випускників, які керують різними структурами закладу. Після перегляду фільму було привітання декана механіко- машинобудівного факультету Станіслава Фелоненка, котрий тривалий час працював на кафедрі, захистив кандидатську дисертацію у сфері гірничих машин.

DSC05760.jpg

З особливою увагою присутні слухали виступ найстаршого викладача кафедри, а нині пенсіонера, Євгена Плохотнюка. Його спогади про роботу на кафедрі були щирими та емоційними. Цікаво, що Євген Іванович був не тільки доцентом кафедри, а й завідувачем проблемної лабораторії для розробки сучасної вібротехніки.

IMG_1529.jpg

Колектив кафедри сердечно привітав перший проректор університету професор Артем Павличенко.

DSC05819.jpg

У його невеликому виступі було сказано чимало добрих слів на адресу професорсько-викладацького персоналу кафедри, зокрема відзначено добру організацію навчально-методичного процесу, що дало можливість акредитувати дві освітні програми. Проректор побажав колективу подальших успіхів у його плідній роботі.

Від імені колективу кафедри технологічного інжинірингу переробки матеріалів на свято з добрими побажаннями завітав завідувач Олександр Дрешпак. Він нагадав про постійну й тісну взаємодію обох кафедр під час виконання наукових проєктів у галузі переробки корисних копалин.

DSC05774.jpg

Привітання студентського активу виголосила староста групи 133-19-1 Поліна Голубєва. У її виступі була щира подяка педагогам і науковцям кафедри за цікаві лекції та лабораторні заняття, зокрема за освітньою програмою «Комп’ютерний інжиніринг в машинобудуванні».

DSC05828.jpg

На завершення заходу було частування солодощами, а також зроблено фото гостей, студентів та колективу кафедри на згадку про цю подію.

IMG_1543.jpg

Студентка групи 133-20-1 Захарова Діана


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт