Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Звіт по конференції "Потураївські читання"

ХV Всеукраїнська науково-технічна конференція «ПОТУРАЇВСЬКІ ЧИТАННЯ»

Відбулася традиційна науково-технічна конференція, присвячена 95-й річниці з дня народження академіка НАН України В.М. ПОТУРАЄВА та 80- й річниці заснування кафедри гірничих машин та інжинірінгу ДВНЗ «НАЦІОНАЛЬНИЙ ГІРНИЧИЙ УНІВЕРСИТЕТ».

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ.

20 січня наукові співробітники, інженери, пошукувачі наукових ступенів, аспіранти та студенти зібралися на кафедрі гірничих машин та інжинірінгу на конференцію, основна тематика якої – це проблеми машинобудування – нові конструкції, обґрунтування і розрахунок параметрів машин (матеріали конференції будуть опубліковані у збірнику «Геотехнічна механіка»).


Співорганізатором заходу став Інститут геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова НАН України (м. Дніпро), який тісно співпрацює з колективом кафедри на чолі з професором К.С. Заболотним.


Серед 20 виступаючих особливу увагу привернули: школярка Г.О. Ус (1-й технічний ліцей м. Кам’янське), а також п’ятеро студентів кафедри гірничих машин та інжинірингу.








Заявки на участь у конференції подали ще й КБ «Південне», Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області, ЗАО АНА-ТЕМС (м. Дніпро), Дніпровський державний технічний університет (м. Кам'янське), Державний ВНЗ України «Криворізький національний університет», ПАО Арселор Миттал, (м. Кривий Ріг), Національний університет водного господарства і природовикористовування (м. Рівне), ДонНТУ, м. Красноармійськ, НАО «Казахський національный дослідницький технічний університет ім. К.І. Сатпаєва», Актюбінський регіональный держунівеситет ім. К. Жубанова.








Згадаємо добрим словом

Валентин Микитович Потураєв – доктор технічних наук, професор, академік АН УРСР, лауреат Державної премії України, видатний учений у галузі гірничого машинобудування, випускник тоді Дніпропетровського гірничого інститут, а нині Національного гірничого університету. З 1953 по 1974 роки В.М. Потураєв працював в Дніпропетровському гірничому інституті асистентом, доцентом, завідувачем кафедрою гірничих машин, проректором з наукової роботі, ректором інституту. У стінах гірничого інституту завершилося формування його як ученого в галузі динаміки важких гірничо-металургійних машин.


Плідна діяльність Потураєва Валентина Микитовича є яскравим прикладом служіння своєму народу, розвитку науки. Пам'ять про Валентина Микитовича Потураєва зберігається в серцях його друзів, учнів, товаришів по роботі. Продовжується його справа служіння науці: працюють машини, створені колективами під його керівництвом, з'являються учні у його учнів, аспіранти і студенти вчаться за його підручниками.



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт