Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри гірничих машин та інжинірингу


Друзі, нас запрошують на конференцію в м. Єкатеринбург (Росія)

4-5 червня 2014 Інститут гірничої справи Уро РАН проводить науково- технічну конференцію « Геомеханіка в гірничій справі » , присвячену пам'яті і 90 -річчю Н.П. Влоха , який очолював Уральську наукову школу геомеханіков протягом 35 років.


Довідка. Уральське відділення Російської академії наук ( УрО РАН) - регіональне відділення Російської академії наук з центром у Єкатеринбурзі. Перетворено з Уральського відділення Академії наук СРСР в 1991 році, яке в свою чергу було утворено на базі Уральського наукового центру АН СРСР в 1987 році. Основні напрямки досліджень пов'язані з теоретичної та прикладної математикою і механікою , процесами управління , фізикою і хімією твердого тіла , електро-і теплофізики , теплоенергетикою , комплексними проблемами машинобудування , теорією металургійних процесів , високотемпературної електрохімією , синтетичної органічної хімією , популяційної екологією , імунологією , комплексним вивченням рослинних , тварин , водних і грунтових ресурсів , створенням основ раціонального природокористування , геологічними геофізичним вивченням геологічної провінції і прилеглих до неї регіонів , комплексом наук про людину і суспільство . Формування цих напрямків обумовлено особливостями історичного розвитку академічної науки на Уралі і потребами одного з найбільших промислових регіонів.

Микола Петрович Влох - Лауреат Державної премії СРСР ( 1982 ) і ( 1989 ) , винахідник СРСР ( 1972 ) , заслужений діяч науки і техніки РРФСР ( 1985 ) , член- кореспондент РІА ( 1996 ) , дійсний член Академії гірничих наук ( 1997). Нагороджений орденами Вітчизняної Війни II ступеня ( 1985 ) , «Знак Пошани» ( 1975 ) , медалями , знаком « Шахтарська Слава» III ступеня ( 1984).

У 1955-1962 рр. . - В інституті « Уніпромедь » ; з 1962 р. - в Інституті гірничої справи Уро РАН : завідувач лабораторією , завідуючий відділом , м. н . с. Керував роботами зі створення нових і вдосконалення старих технологій і забезпечення безпеки розробки родовищ кольорових і чорних металів Уралу. Під його науковим керівництвом вперше була виявлена ​​і визначена величина тектонічних напруг масиву гірських порід Уралу. Розробив гіпотезу формування напружень в масиві гірських порід. Розробив і впровадив на всіх підземних рудниках чорної металургії Уралу та Казахстану метод керованого самообвалення вміщали порід , що дозволило рудникам знизити собівартість руди і отримати значну економію. Має 13 авторських свідоцтв на винаходи. Автор 180 друкованих робіт , в т.ч. 3 монографій.

Попередня тематика конференції:

  • Природа та закономірності формування напружено- деформованого стану масиву гірських порід у природних умовах.
  • Напружено -деформований стан масиву гірських порід в областях впливу техногенної діяльності
  • Природно- техногенні катастрофи у сфері надрокористування.
  • Методи дослідження геомеханічних процесів.
  • Практика вирішення геомеханічних задач в різних областях надрокористування.
  • Оргкомітет конференції запрошує всіх бажаючих взяти участь у конференції.
    Для уточнення програми та участі у конференції необхідно направити заявку з назвою статті.
    Заявка повинна бути оформлена у вигляді файлу у форматі doc . і спрямована на адресу оргкомітету до 24 лютого 2014 року.
    E - mail : conf_geomech@inbox.ru .
    Далі , зареєструватися на сайті конференції : http://conf.igduran.ru .
    тел. (343) 350-37-48 , sashour@igd.uran.ru




    Сервіси

    Розклад

    Соціальні мережі

    Facebook
    YouTube

    Інформаційне партнерство

    Прес-центр
    Закон про вищу освіту
    © 2006-2024 Інформація про сайт