Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри гірничих машин та інжинірингу






















































Інформація для магістрів

Затверджено теми магістерських робіт студентів групи ГМКм-13-1.

Далі...

Інформація для спеціалістів

Затверджено теми дипломних робіт студентів групи ГМКс-13-1.

Далі...

Інформація для бакалаврів

Затверджено теми дипломних робіт студентів групи ГМммС-12-1.

Далі...

Та знов олімпіада з SOLIDWORKS!


17 лютого на засіданні кафедри гірничих машин та інжинірингу пройшло нагородження переможців олімпіади з дисципліни «Комп'ютерне моделювання в машинобудуванні» в групі ГМмм-12-1.

Дипломи вручили завідувач кафедри Заболотний К.С. і доцент Полушина М.В.

Вітаємо переможців:
1 місце – студент групи ГМмм-12-1 Масловський Станіслав Володимирович,
2 місце – студентка групи ГМмм-12-1 Божкова Валерія Валеріївна,
3 місце – студент групи ГМмм-12-1 Пацера Іван Вадимович.

Оргкомітет дякує учасникам олімпіади та бажає подальших успіхів!


Вітаємо наших колег з компанії SolidWorks Russia!

Трохи історії. Кафедра гірничих машин та інжинірингу, починаючи з 2003 року, підтримує ділові і дружні відносини з компанією SolidWorks Russia. Цього року кафедрі вдалося виграти грант компанії SolidWorks, а наш університет увійшов до п'ятірки кращих університетів СНД. Професор Заболотний К.С., доцент Москальова Т.В. та старший викладач Жупіев А.Л. пройшли підготовку в компанії SolidWorks Russia в м. Москві. Кафедра постійно виставляла на конкурс SWR кращі роботи своїх студентів, аспірантів, викладачів, займаючи перші місця. В даний час кафедра є Авторизованим навчальним центром компанії.

На минулому в Сан -Дієго (США, штат Каліфорнія) форумі SolidWorks World компанія SolidWorks Russia була нагороджена призами керівництвом SolidWorks Corporation, як компанія, що увійшла до п'ятірки кращих компаній по всьому світу за кількістю проданих ліцензій і по складності реалізованих проектів впровадження. Компанія SolidWorks Russia визнана кращою компанією в регіоні EEMEA за освітньою програмою (SWR -Академія). Крім того, команда бета-тестерів по різних напрямках SolidWorks компанії SolidWorks Russia знову визнана найкращою в світі!

Ми від усього серця вітаємо Генерального директора SolidWorks Russia - Олену Мурованну , комерційного директора Дмитра Зубова, директора з корпоративних продажів Ірину Гуменюк, виконавчого директора Дмитро Собяніна, кращих у Світі тестувальників Михайла Малова, Андрія Алямовського і Людмилу Старовєрову, весь колектив компанії SolidWorks Russia із заслуженою перемогою! Сподіваємося на подальшу співпрацю.


Друзі, нас запрошують в МАТІ ім. К.Е. Ціолковського!

7-11 квітня 2014 МАТІ ім. К.Е. Ціолковського проводить Міжнародну молодіжну наукову конференцію XXXX Гагарінського ЧИТАННЯ. В рамках цієї конференції буде працювати секція № 31 «Інформаційні технології в інженерній освіті». Керівник секції професор Юрін Володимир Миколайович, автор наукової праці «Комп'ютерний інжиніринг та інженерну освіту», давній друг нашої кафедри. Участь у конференції безкоштовна. Правила оформлення заявки і тез на сайті конференції: http://2014.gagarinconf.org


    
Як говорив пан Горбачов М.С «Крига скресла, товариші! Процес пішов!»

Цього року в проекті « Concursus -2014» ( www.solidworks.dp.ua) з'явилася нова номінація «Науково -дослідні роботи». Викликано це тим, що багато студентів виконують НДР з використанням SOLIDWORKS. Такі роботи складно оцінити, оскільки Велике Журі повинно розбиратися у предметній області. Тому, в анотації проекту необхідно вказати його мету, ідею, наукову новизну результатів, оцінку достовірності результатів, бібліографію, практичну значимість. І ось у цій номінації з'явилася перша ластівка - проект Келбуковой Світлани Анатоліївни (Обласний фізико -математичний ліцей-інтернат, школярка) на тему «Визначення оптимального закону управління рушієм».


У своєму дослідженні автор успішно використовує SOLIDWORKS, SOLIDWORKS MOTION, Mathcad. Науковий керівник дослідження - старший викладач Жупіев Олександр Леонідович. Побажаємо ж Світлані подальших успіхів і досягнень у науковій та професійній діяльності, реалізації творчих задумів! Яскравих, щасливих моментів у житті, оптимізму і благополуччя!


Нагородження переможців solidworks!

10 лютого на засіданні кафедри гірничих машин та інжинірингу відбулося нагородження переможців олімпіади з предмету «Тривимірне комп'ютерне проектування» серед студентів 1 курсу напряму підготовки «Машинобудування» та переможців олімпіади з предмету «Системи автоматизованого проектування» серед студентів 5-го курсу за спеціальністю «Гірничі машини та комплекси», а також переможців та учасників проекту Concursus.

Нагородження проводили завідувач кафедри професор Заболотний К.С., професор Франчук В.П., доценти Полушина М.В. та Москальова Т.В.


Переможці олімпіади з дисципліни «Комп'ютерне моделювання в машинобудуванні»
10 лютого 2014 була проведена олімпіада з дисципліни «Комп'ютерне моделювання в машинобудуванні» в групі гммм - 12 - 1.   
 Вітаємо переможців:   
  1 місце - студент групи гммм - 12 - 1 Масловський Станіслав Володимирович;   
  2 місце - студентка групи гммм - 12 - 1 Божкова Валерія Валеріївна;   
  3 місце - студент групи гммм - 12 - 1 Пацера Іван Вадимович.   
    
 Оргкомітет дякує учасникам олімпіади та бажає подальших успіхів.   

Майбутнє належить тільки прогресу!

Цінність інформаційних технологій в тому, що вони дозволяють створити більш яскраве інтерактивне середовище навчання з необмеженими можливостями, які є в розпорядженні викладачів та студентів. Однак при їх використанні необхідно пам'ятати, що рухатися вперед необхідно із збереженням спадкоємності. Починаючи з 1937 року, на кафедрі гірничих машин та інжинірингу накопичувалась велитенська база плакатів, макетів, брошюр та іншого ілюстративного матеріалу, яка використовується при викладанні дисциплін на кафедрі. Частина з них – це шедеври дизайнерського мистецтва. Дивно, як яскраво та образно наведені на цих плакатах елементи гірничих машин та комплексів, технології їх використання.

Ректором університету академіком Півняком Геннадієм Григоровичем перед кафедрою было поставлено завдання – оцифрувати всю цю інформацію. Та колектив кафедри, і звичайно наші студенти, на чолі з завідувачем Заболотним К.С. активно прийнялися за її вирішення, бо якість технологій - це якість життя!


Як вчать студентів на кафедрі ГМІ
Інтерв'ю професора Заболотного К.С. в передачі 51 канала "Тема дня"

Слайд-шоу захисту дипломних робіт магістрів на кафедрі ГМІ
На слайд-шоу показано захист дипломних робіт магістрів на кафедрі гірничих машин та інжинірингу. Всі роботи виконані в SOLIDWORKS. Дев'ять студентів з десяти отримали освітньо-кваліфікаційний рівень магістра та один - спеціалиста. Державна екзаменаційна комісія, на чолі з заступником генерального директора - голови координаційного центру ПАТ "Дніпроважмаш" Володимиром Харченко, одностайно визначила відмінну оцінку роботам вихованців гірничого, дев'ять з них рекомендовано до вступу в аспірантуру.

Переможці олімпіади з дисципліни «Тривимірне комп'ютерне проектування»
4 лютого 2014 р. відбулась олімпіада з дисципліни «Тривимірне комп'ютерне проектування» серед студентів 1 курсу напрямку підготовки «Машинобудування».
В олімпіаді брали участь 30 студентів. Мета завдання: виконати тривимірну модель деталі складної ливарної форми. У процесі розробки моделі необхідно було виявити здатність прочитати креслення, виявити просторову уяву, застосувати основні навички проектування в SolidWorks.

Вітаємо переможців олімпіади:
1 місце – студентка групи ГМмм13-1 Томашевська Анжеліка;
2 місце – студентка групи ГМмм13-1 Колесник Антоніна;
3 місце – студент групи ГМмм13-1 Сосненко Антон.

Оргкомітет дякує всім учасникам олімпіади та бажає подальших успіхів у освоєнні тривимірного проектування.

Переможці олімпіади з дисципліни «Системи автоматизованого проектування»
6 лютого 2014 р. відбулась олімпіада з дисципліни «Системи автоматизованого проектування» серед студентів 5-го курсу за спеціальністю «Гірничі машини і комплекси».
В олімпіаді приймали участь 29 студентів. Мета завдання: написати програму розрахунку та побудови моделі деталі в SolidWorks. В процесі роботи користуватись язиком програмування Visual Basic for Application та інтерфейсом SolidWorks API.

Вітаємо переможців олімпіади:
1 місце – студент групи ГМКм-13-1 Ракша Валерій;
2 місце – студент групи ГМКм13-1 Батін Віктор;
3 місце – студенти групи ГМКсп13-1 Молодченко Артур та Дуганець Валерія.

Оргкомитет дякує всім учасникам олімпіади та бажає подальших успіхів.

Блискавка!
Відповідно до наказу Міністерства Освіти і Науки України № 40 від 17.01 2014 «Про затвердження рішень Атестаційної колегії Міністерства Освіти та Науки України від 17 січня 2014» затверджено рішення спеціалізованої Вченої ради Д 08.080.06 Національного гірничого університету про присудження наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.05.06 «Гірничі машини» Рутковському Максиму Олександровичу.
Вітаємо Вас, Максим Олександрович, і бажаємо подальших успіхів і досягнень у науковій та професійній діяльності, реалізації творчих задумів!

На кафедрі ГМІ новий асистент!
Рутковский М.А.Випускник кафедри Рутковський Максим Олександрович, після успішного захисту кандидатської дисертації, назначен Ректором асистентом кафедри!
Бажаємо Вам Максим Олександрович подальших успіхів і досягнень у науковій та професійній діяльності, реалізації творчих задумів! Яскравих, щасливих моментів у житті, оптимізму і благополуччя Вам і Вашій родині!


Вітаємо провідного редактора Ільченко О.Н.!
Ильченко О.Н. Дорога Ольга Никифорівна,
Ви редактор «від Бога», працюєте по-справжньому професійно. Корегуєте там, де це необхідно, дбайливо ставитесь до стилю автора (якщо він є). Навіть з поганої роботи можете зробити «цукерку». Ми Вас цінуємо, любимо і вітаємо з високою нагородою нашого університету!
Колектив кафедри ГМІ

Далі...


Нові публікації кафедри гірничих машин та інжинірингу

Заболотный, К.С. Теория многослойной намотки резинотросового каната : монография / К.С. Заболотный, Е.В. Панченко, А.Л. Жупиев ; М-во освіти і науки, Нац. гірн. ун-т. – Д.: НГУ, 2011. – 150 с.

Заболотный К.С. Разработка математической модели намотки каната на барабан шахтной подъемной машины [Електронный ресурс] / К.С. Заболотный, М.А. Рутковский// Электронный сборник научных трудов: Научный вестник Московского государственного горного университета.– М. : МГГУ, 2013. – № 3(36). – С. 49–59.

Запрошуємо взяти участь в конкурсі
Стартує п'ятий ЮВІЛЕЙНИЙ проект «CONCURSUS – 2014»

Перший тур (з 1 лютого 2014 г. по 31 січня 2014 г.)
Роботи конкурсантів оцінять самі учасники проекту та члени жюрі. Автори 20-ти найкращих з них приймуть участь в другому турі. Виконання проекту – самостійне. З роботами всіх учасників конкурсу можна ознайомитись на сайті solidworks.dp.ua в рубриці «CONCURSUS – 2014».

Другий тур (травень – січень 2014 г.) заплановано у виді екзамена-сертифікації за програмою CSWA. Екзаменувати конкурсантів в режимі «on line» буде VirtualTester корпорації SolidWorks (США). Місто сертифікації – Учбовий центр за технологіями CAD/CAM/CAE/PDM та CALS (Національний гіричий університет, м. Дніпропетровськ). Конкурсантам, що набрали 70 балів з 100 можливих, надається сертифікат «Certified SolidWorks Associate». Всі учасники проекту нагороджуються сертифікатами Авторизованого центру SWR.

Умови конкурсу...

Нагородження учасників проекту «CONCURSUS – 2013»
Дипломи, Сертифікати та Цінні подарунки 25 січня на кафедру гірничих машин та інжинірингу було запрошено всіх учасників проекту «CONCURSUS – 2013». За умовами конкурсу всі учасники нагороджуються дипломами, сертифікатами Авторизованого центру SWR, цінними подарунками, автори найкращих робіт отримали право безкоштовно скласти екзамен за програмою CSWA.
Далі...





Доповіді учасників ХIІ Всеукраїнської науково-технічної конференції «Потураївські читання», присвяченої 92-річниці з дня народження Валентина Никитича Потураєва

  • Шепель Т.В. (ДВНЗ НГУ)
    Исследования процесса глубоководного драгирования в 73-м рейсе НИС «Профессор Водяницкий».
  • Шевченко А.Е. (ДВНЗ НГУ)
    Проблемы обезвоживания глубоководных органо-минеральных осадков Черного моря.
  • Надутый В.П., Левченко П.В., Сухарев В.В. (ИГТМ)
    Разработка алгоритма расчета параметров вертикального вибрационного грохота.
  • Надутый В.П., Ягнюков В.Ф., Ягнюкова И.В.(ИГТМ)
    Результаты исследований взаимодействия кусковой горной массы с валками вибрационного грохота.
  • Сухарев В.В., Левченко П.В., Белюшин Д.В. (ИГТМ)
    Идентификация результатов экспериментальных исследований ударного взаимодействия рабочего органа машины с горной массой.
  • Федоскина Е.В. (ДВНЗ НГУ)
    Движение недробимого тела в наклонной камере виброщековой дробилки.
  • Франчук В.П., Федоскин В.А., Ерисов Н.Н. (ДВНЗ НГУ)
    Опыт эксплуатации вибросушильной установки
  • Кашин А.С. (ДВНЗ НГУ, гр. ГМК-13м)
    Исследование путей оптимизации вибрационного питателя ВДПУ-4ТМ.
  • Линник Н.Н. (ДВНЗ НГУ, гр. ГМК-13м)
    Исследование путей повышения производительности и эффективности дробящего действия молотковой дробилки ДМ 14,4х10.
  • Томашевская А.В. (ДВНЗ НГУ, гр. ГМ-13)
    Использование технологии SW во время решения задач по стереометрии.
  • Келбукова С.А. (Областной физико-математический лицей-интернат, учащаяся)
    Определение оптимального закона управления движителем для транспортировки секции солнечной батареи на МКС.
  • Заболотный К.С., Сирченко А.А. (ДВНЗ НГУ)
    Исследование процесса подъема элемента обделки манипулятором тоннельного укладчика.
  • Бондаренко А.А. (ДВНЗ НГУ)
    Применение струйных грунтозаборных устройств при производстве подводных горных работ.
  • Франчук В.П., Куница В.Ф. (ДВНЗ НГУ)
    Грохот с пространственными колебаниями рабочей поверхности для классификации тонкодисперсных материалов
  • Далі...

    Група кафедри гірничих машин та інжинірингу Вконтакте

    Шановні студенти, абітурієнти, випускники, викладачі кафедри ГМІ,
    Вконтакті з'явилась наша сторінка http://vk.com/kafedragmi


    Наказ Ректора про завідувача кафедри гірничих машин та інжинірингу

    З 21 січня 2014 року наказом Ректору Національного гірничого університету завідувачем кафедри гірничих машин та інжинірингу назначено професора Заболотного Костянтина Сергійовича.

    Вітаємо з ювілеєм К.М. Баса - нашого випускника

    Ювілей випускника Нашому випускнику, завідуючему кафедри автомобілей та автомобільного господарства Костянтину Марковичу Басу виповнилось 45!
    Кафедра гірничих машин та інжинірингу вітає Вас,
    шановний Костянтин Маркович, с ювілеєм та високою нагородою університету!
    Далі...



    Дипломування студентів заочної форми навчання

    Захист дипломників 22 січня відбувся захист дипломних проектів спеціалистів Гусака Євгена Івановича на тему «Розробка магістрального стричкового конвейєра для живлення млина ММс» та Садохіна Романа Володимировича на тему "Модернізація вібраційного горизонтального млина для подрібнення комплексного концентрату з детальною розробкою робочого органу".
    Проекти були виконані під керівництвом професора Надутого Володимира Петровича. Захист пройшов успішно. Ми вітаємо вже зараз наших колег з присудженням їм кваліфікації гірничий інженер-механік.
    Далі...

    Конференція "Потураївські читання"

    20 січня на кафедрі гіричих машин та інжинірингу відбулась дванадцята Всеукраїнська науково-практична конференція «Потураївські читання» присвячена пам'яті Валентина Микитовича Потураєва.
    Далі...

    Візит міністра в НГУ

    Визит министра энергетики 17 січня в Національному гірничому університеті з робочим візитом находився Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Анатолійович Ставицький.
    Далі...





    Засідання гуртка Механік

    На кафедрі гірничих машин та інжинірингу для школярів створено гурток "Механік", де діти вивчають SolidWorks, виконують свої проекти.
    Доповідь на тему "Використання технологій SolidWorks при вирішенні стереометричних задач " виконує студентка кафедри Анжеліка Томашевська

    Проект кафедри гірничих машин та інжинірингу для школярів

    На кафедрі гірничих машин та інжинірингу Національного гірничого університета в рамках проекту Мала Академія пррацює гурток "Механік", де школяри вивчають основи комп'ютерного моделювання в SolidWorks, выконують індивідуальні проекти.
    Керує гуртком професор Заболотний К.С., викладають доцент Панченко О.В., доцент Жупієв О.Л., аспірант Сірченко А.А., аспірант Шепель Т.В., и студент гр.ГМ-11-1 Андрій Тіпікін.

    Проект «CONCURSUS – 2013» успішно завершено!

    На сайті www.solidworks.dp.ua зареєстровано 1060 учасників.
    На конкурсі представлено:
    • 3D моделювання, анімація, візуалізація, арт-дизайн – 11 проектів,
    • 3D моделювання, анімація, промисловий дизайн – 16 проектів.

    Дослідно-промислові випробування установки для промивання зернистих матеріалів
    Мийка піску гравітаційна МПГ-1600
     
    Мийка піску гравітаційна МПГ-1600 на промділянці кар’єру Східно-Бузького-2 родовища піску
    Дослідно-промислові випробування установки для промивання зернистих матеріалів Мийка піску гравітаційна МПГ-1600 виконані на виробничій базі ТОВ «Антарес» (м. Вознесенськ, Миколаївська обл.). Випробування пройшли при сприянні директора ТОВ «Антарес» Кузик В.О. і начальника кар’єру Ковалева А.І. Проектування сортувального комплексу МПГ-1600 виконане у відповідності до НДР № 110033 «Обґрунтування параметрів комплексу для переробки будівельного піску Східно-Бузького-2 родовища» під керівництвом доцента кафедри гірничих машин та інжинірингу ДВНЗ «НГУ» к.т.н. Бондаренко А.О.
    Розроблена технологія забезпечує можливість переробки вихідного зернистого матеріалу, який подається у вигляді пульпи землесосним снарядом або у сухому вигляді стрічковим конвеєром.

    Додано підрозділ Публікації 






    Під час підготовки наукових кадрів вищої кваліфікації на кафедрі гірничих машин та інжинірингу активно використовуються технології SolidWorks!

    Защита Рутковский М.27 листопада на Спеціалізованій вченій Раді Д 08.080.06 механіко-машинобудівничого напрямку відбувся захист кандидатської дисертації аспірантом кафедри гірничих машин та інжинірингу Рутковським Максимом Олександровичем на тему «Обґрунтування та розробка методу визначення розрахункових навантажень барабанів шахтних піднімальних машин» (науковий керівник доктор технічних наук, професор Заболотний К.С., спеціальність 05.05.06 – гірничі машини). 



    Урочиста передача ДОЛІФМП нових ліцензій SolidWorks

    8 жовтня 2013 в одній з навчальної аудиторії Дніпропетровського обласного ліцею -інтернату фізико- математичного профілю зібралися учні 8-11 класів та їх вчителі . Перед присутніми виступив професор Національного гірничого університету Заболотний К.С. , який розповів слухачам про міжнародному освітньому проекті « Технології SolidWorks в сферу освіти» , про те , що віртуальні технології SolidWorks допоможуть допомогти вивчення точних наук більш цікавими та доступними , сформувати інтерес до інженерно - технічної творчості. Професор від особи корпорації Dassault Systèmes Solidworks Corp . урочисто передав керівництву Центру нове програмне забезпечення « Solidworks Education Editon Networks - Class -Pack » Academic year 2013-2014 .

    3DEXPERIENCE CUSTOMER FORUM 2013

    У зв'язку з персональним запрошенням компанії Dassault Systèmes, професор Заболотний К.С. і доцент Панченко О.В. були відряджені Національним гірничим університетом на 3DEXPERIENCE CUSTOMER FORUM 2013, яке проходило 23 жовтня о місті Москва.

    Компанія Dassault Systèmes - розробник технології 3DEXPERIENCE, світовий лідер в області рішень для 3D-проектування, 3D цифрового макету та управління життєвим циклом виробів (PLM).


    Відео звіт про профорієнтаційну роботу кафедри ГМІ 




    Математика в школі та технології SolidWorks!


    16 листопада 2013 в школі 1-3 ступенів № 5 міста Павлограда, відбулася наукова конференція викладачів математики на тему: «Інтеграційний аспект навчання математики як засіб формування системного мислення і акмекомпетентностей учнів через поєднання продуктивних та інформаційних технологій».

    На конференцію були запрошені співробітники НГУ, кафедри гірничих машин та інжинірингу професор Костянтин Заболотний, доцент Олена Панченко, студентка першого курсу Анжеліка Томашевська.

    31.10.2013 Кафедрі гірничих машин та інжинірингу - 76!


    Посвячення в першокурсники

    Другого вересня у Національному гірничому університеті відбулося урочисте посвячення в першокурсники.

    З вітальним словом до першокурсників звернувся ректор університету академік НАН України Геннадій Півняк. Ректор зазначив, що саме гірничий допоможе кожному відкрити таланти, адже тут є не тільки потужні наукові школи, але й практика на підприємствах, стажування за кордоном, вивчення іноземних мов в лінгвістичних центрах гірничого, спортивна підготовка високого рівня, військова кафедра. 

    01.09.2013 61-а річниця відкриття фаху «Гірничи машини»


    Гірничий університет нагороджує найкращих випускників 

    Від імені керівництва університету та кафедри професор Заболотний К.С. та доцент Панченко Є.В. вручили почесні грамоти університету та сертифікати випускникам 2013: Євгенії Давиденко, Ілоні Рибачевой, Ігорю П'ятниці, Євгену Крилову, Катерині Хоменко, Івану Грицай, Валерію Ракші, Євгену Зиборова, Сергію Старикову, Максиму Пархоменко, Миколі Скворцову. 




    Композиція проектів в SolidWorks 

    Композиція проектів студентів та аспірантів кафедри гірничих машин та інжинірингу.

    Візит заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації в НГУ 

    В рамках проведення вступної кампанії в Національний гірничий університет завітав перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Анатолій Крупський. Анатолій Федорович ознайомився з досягненнями в учбовому процесі кафедри гірничих машин та інжинірингу.



    Інтерв'ю професора


    Професор кафедри гірничих машин та інжинірингу Заболотний К.С. розповідає про особливості прийомної кампанії 2013 року

    Інтерв'ю абітурієнта
    Випускник кафедри гірничих машин та інжинірингу Андрій Калінін поступає в магістратуру за спеціальністю "гірничі машини та комплекси"


    ЗАХИСТ МАГІСТРІВ 

    На кафедрі гірничих машин та інжинірингу відбувається захист дипломних проектів та магістерських робіт. Сьогодні тут захищаються десять юнаків та дівчаток.
    Дев’ять з них отримали освітньо-кваліфікаційний рівень магістра та один - спеціаліста.
    Державна екзаменаційна комісія на чолі з заступником генерального директора – головою координаційного центра ПАО "Дніпротяжмаш" Владимиром Харченко одноголосно присудила відмінну оцінку роботам вихованцям гірничого, дев’ять з них рекомендовані до вступу в аспірантуру.   

    ЗАХИСТ ДИПЛОМНИХ РОБІТ БАКАЛАВРІВ НА КАФЕДРІ ГІРНИЧИХ МАШИН ТА ІНЖИНІРИНГУ 

    Кафедра ГМІ готує фахівців за напрямами підготовки «Машинобудування».
    В основу навчального процесу на кафедрі покладена оригінальна концепція підготовки інженерів з використанням віртуальних технологій SolidWorks. Кваліфіковані викладачі, фахівці своєї галузі викладають студентам інжиніринг складного механічного обладнання – вчать майбутніх інженерів досліджувати, проектувати, конструювати машини, обладнання за допомогою унікальних комп’ютерних технологій SolidWorks. Кафедра має статус авторизованого провайдера CSWA. Участь в роботі центра дає можливість студентам отримати престижні міжнародні сертифікати, що підтверджують їх кваліфікацію інженера в галузі комп’ютерних технологій SolidWorks.
    Сьогодні пройшов другий день захисту робіт – шість студентів на відмінно захистили диплом проекти та отримали рекомендації щодо вступу в магістратуру.
    Захист дипломних проектів розпочався!   
    Дослідно-промислові випробування установки ТурбоМийка

    turbomiyka.jpgУ літку 2013 р. на виробничій базі ТОВ «Сілікатчик» (м. Дніпро-петровськ) під керівництвом доц. кафедри гірничих машин та інжинірингу Бондаренка А.О. відбулися дослідно-промислові випробування установки для переробки зернистих матеріалів ТурбоМийка. За результатами дослідно-промислових випробувань установки були виявлені як переваги так і недоліки зазначеної технології. Враховуючі отриманий досвід, установка для переробки зернистих матеріалів ТурбоМийка рекомендована для використання в умовах відкритих ділянок збагачення. У дослідно-промислових випробуваннях сучасної інноваційної технології також приймали участь студенти: Дубовик О.В., Філіпенко Б.П., Кардашов К.О., Аршулік В.П., Науменко Р.Г.
    Експедиція на науково-дослідницькому судні «Професор Водяницький»

    sapropel.pngНа протязі двох тижнів аспіранти Національного гірничого університету Олександр Шевченко та Тарас Шепель ходили в експедицію на науково-дослідницькому судні «Професор Водяницький» та досліджували підводні особливості Чорного моря, а також підводну добичу та попередню переробку корисних копалин. Незважаючи на качку до роботи звикли швидко, бо працювали в команді відділу морської геології та осадочного рудоутворення під керівництвом вченого-геолога, директора Національного науково – природознавчого музею НАН України, академіка Євгена Федоровича Шнюкова. Хлопці не тільки набрались нових вражень, але й отримали безцінний практичний опит, який знадобиться в аспірантурі.
    Стартує проект «CONCURSUS – 2013»

    Увага!
    Стартує четвертий проект «CONCURSUS – 2013»

    Перший тур (з 1 січня 2013 г. по 31 грудня 2013 г.). Роботи конкурсантів будуть оцінювати самі учасники проекту та члени журі. 
    Другий тур (травеньгрудень 2013 г.) заплановано у вигляді екзамену – сертифікації за програмою CSWA.  
     Умови конкурсу


    19.05.2013. Захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України
    16 лютого 2013 року в Національному гірничому університеті на кафедрі гірничих машин та інжинірингу по відділенню технічні науки проходив захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в Дніпропетровській області.

    Голова журі к.т.н., доцент С.В.Швед, заступник голови журі д.т.н., проф. К.С. Заболотний, члени жюрі С.В. Глубенок, В.Ю.Романенко.

    На експертизу було представлено 29 робіт по секціям
    • технологічні процеси та перспективні технології -11 робіт,
    • електроніка та приборобудування – 6 робіт,
    • матеріалознавство – 2 роботи,
    • авіа- та ракетобудування, машинобудування та робототехніка – 2 роботи,
    • екологічно безпечні технології та ресурсозбереження – 3 роботи,
    • науково-технічна творчість та винахідництво – 5 робіт.  


    27.04.2013. Web-конференція SolidWorks

    За підтримкою навчального закладу «Мала академія наук» в рамках міжнародного освітнього проекту «Технології SolidWorks – в сферу освіти» на кафедрі гірничих машин та інжинірингу Національного гірничого університету працює кружок «Механік», де учні шкіл під керівництвом викладачів та аспірантів кафедри оволодівають інноваційними технологіями тривимірного моделювання та аналізу SolidWorks.
    20 квітня 2013 року, в цей весняний день студенти, викладачі, аспіранти кафедри гірничих машин та інжинірингу чекали на дорогих гостей – вчителів та учнів Дніпропетровського обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю та середньої школи № 19 м. Дніпропетровська. 

    Сьогодні гостей, крім традиційних уроків SolidWorks, чекала цікава програма…


    01.04.2013. IV всеукраїнська науково-технічна конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Наукова весна - 2013»

    28-29 березня 2013 року в Національному гірничому університеті відбулася IV всеукраїнська науково-технічна конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Наукова весна -2013»
    Переконані, що серед тих, хто з часом розкриє таємниці своєї професії, поєднає теорію з виробничими проблемами, безперечно будуть і вихованці кафедри гірничих машин та інжинірингу. Побажаємо їм стати митцями своїх конструкцій машинобудівної техніки та пам’ятати, що гірничий інженер-механік може майже все! 

    25.02.2013. Вибір професії – вибір судьби 

    20 лютого 2013 року. У цей зимовий день кафедра гірничих машин та інжинірингу Національного гірничого університету радушно приймала особливих відвідувачів, учнів 9-11 класів середньої школи  № 21 м. Дніпродзержинська. По їх живому прийняттю всього що відбувалося навкруги ми відразу зрозуміли, що делегація  двадцяти майже самих вродливих хлопчиків та дівчаток приїхала як на розвідку, бо їм хотілось скоріше та як можна більше узнати, що представляє собою кафедра з такою загадковою назвою. 

    Дорогих гостей, наших майбутніх абітуріентів, від імені професорсько-викладацького колективу ще біля дверів університету зустрічав завідуючий кафедрою професор Франчук В.П. та професор Заболотний К.С.

    В предметній аудиторії ім. В.Н. Потураєва професор Заболотний К.С. та доцент Панченко О.В. коротко розповіли про НГУ– один із старійших навчальних закладів держави, а також про створення та становлення самої кафедри. Узнали учні також про те, що тут навчають майбутніх гірничих інженерів-механиків, хто і як навчає, шляхи її вихованців після закінчення навчання.


    Технології SolidWorks в сферу освіти               
    22.12.2012

    МІЖНАРОДНИЙ ОСВІТНІЙ ПРОЕКТ
    «Технології SolidWorks в сферу освіти»

    У відповідності з Меморандумом про взаєморозуміння корпорація Dassault Syst?mes Solidworks Corp. передала Національному гірничому університету 200 ліцензій «Solidworks Education Editon Networks - Class-Pack» з ціллю їх використання в діяльності середніх навчальних закладів Дніпропетровської області.

    НГУ також надана ліцензія «SolidWorks Education Editon Networks – CAMPUS» на 300 робочих міст. За оцінками кампанії комерційна ціна наданого програмного забезпечення відповідає 4,5 млн. доларів.

    Сервіси

    Розклад

    Соціальні мережі

    Facebook
    YouTube

    Інформаційне партнерство

    Прес-центр
    Закон про вищу освіту
    © 2006-2024 Інформація про сайт