Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри гірничих машин та інжинірингу

Новини машинобудування


Системи кулькового очищення (СКО) трубчастих конденсаторів енергоблоків

18/02/2014 доцент кафедри ГМІ Кухар В.Ю. та зам. директора ТОВ "Океанмашенерго" Кудрявцев Д.В.в рамках оголошеного тендера провели презентацію для керівництва та технічних фахівців Білоцерківської ТЕЦ обладнання системи кулькового очищення (СКО) трубчастих конденсаторів енергоблоків № 1 і 2.

IMGP0709.JPG

Система кулькового очищення (СКО) призначена для запобігання відкладень органічних і мінеральних речовин і утворення накипу на внутрішніх поверхнях охолоджуючих трубок конденсаторів енергоблоків шляхом пропускання через них в процесі роботи енергоблоку кульок з губчастої гуми.

Принцип дії СКО полягає в забезпеченні циркуляції через трубки конденсатора пористих гумових кульок, діаметр яких на 1-2 мм більше внутрішнього діаметра трубок. При русі по трубках кульки видаляють з їхніх внутрішніх поверхонь будь осадження в їх початковій стадії , запобігаючи їх подальше зростання. Працює СКО таким чином.

Принцип действия Система шариковой очистки

У пристрій для завантаження і вивантаження кульок 3 закладається певна кількість (3-5% від кількості трубок у конденсаторі ) пористих гумових кульок 7.

Кульки подаються в напірний водовід 12 через пристрій введення кульок 5 перед входом в конденсатор.

З потоком охолоджуючої води кульки послідовно проходять, стискаючись, через кожну трубку конденсатора 11, очищають їх від неорганічних забруднень і органічних речовин, запобігають утворенню в трубках відкладень і накипу.

На виході з конденсатора в зливному водоводі 13 кульки уловлюються, звідки насосом перекачування кульок 4 через пристрій завантаження кульок 3 знову спрямовуються в напірний водовід 12 і цикл повторюється.

Роботою СКО в напівавтоматичному режимі управляє блок автоматики та управління 10. Для СКО можуть бути використані кульки вітчизняного виробника, Німеччини чи Росії. Орієнтовна стійкість кульок - близько 300 годин ( залежить від стану трубок). При використанні СКО ніякої додаткової очистки трубок не потрібно.

У ході обговорення презентації були задані численні запитання про конструкції елементів СКО ТОВ "Океанмашенерго", про її відмінностях від СКО російських і німецьких виробників, про технічні рішення по найбільш відповідальним вузлам фільтра предочистки і пристрою. Відповіді на поставлені запитання повністю задовольнили фахівців станції.

За результатами розгляду матеріалів тендерної пропозиції ТОВ "Океанмашенерго" і на підставі результатів презентації обладнання тендерним комітетом Білоцерківської ТЕЦ в найближчі дні буде ухвалено рішення про закупівлю обладнання СКО і про її впровадження на блоках № 1 і 2 в впродовж 2014 року.




Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт